Akıl almaz olay

Güncelleme Tarihi:

Akıl almaz olay
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2011 00:00

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde yaşamını kaybeden Hacer Yıldırım’ın altın dişleri gasilhanede caiz değil diyerek söküldü.

Haberin Devamı

AYDIN’da Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde 21 Aralık’ta kalp yetmezliğinden yaşamını yitiren Hacer Yıldırım’ın (80) altın kaplama dört dişinin söküldüğü ortaya çıktı.

Başhekimliğe konuyla ilgili şikayet dilekçesi veren, yaşlı kadının Çeşme’de yaşayan kuaför kızı Nuray Türkal (47), annesinin yıllar önce çürüyen 4 dişine altın kaplama yaptırdığını belirterek, şu iddialarda bulundu:

Görevli panikledi

“Annemin cenazesi bir gece hastane morgunda bekledi, ertesi gün gasilhanede yıkandı. Annemin cenazesi hoca eşliğinde yıkanırken biz dışarıda bekliyorduk. Gasilhanenin kapısında bekleyen görevli, ağabeyim içeri girmek için hamle yaptığında paniğe kapıldı. Görevli, ‘İçerideki mevtanın dişlerini söküyorlar’ dedi. Bir süre sonra hoca dışarı çıktığında, ‘Neden annemin dişleri söküldü? Niye bize haber vermediniz?’ dedik.

Hoca ‘caiz değil’ dedi

Haberin Devamı

Hoca, ‘Caiz değil, onun için altın dişleri söktük’ dedi. Ardından dişleri bize verdi. Daha sonra babam ve ağabeyim Aydın İl Müftülüğü’ne giderek Müftü Yardımcısı Necati Topaloğlu’yla görüştü, bu durumun normal olup olmadığını sordu. Topaloğlu babama ve ağabeyime böyle bir uygulama olmadığını, ilk kez böyle bir olayı duyduğunu söylemiş. Annem son zamanlarında çok acı çekmişti zaten. Vefat ettikten sonra da dişlerinin sökülmesi bizim için tuzu biberi oldu, olaya çok üzüldük, acımız birken iki oldu. Hastanenin bu tatsız olayı örtbas etmesini istemiyoruz.”

Hastane fetva yeri değil

ADÜ Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Personelden Sorumlu Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Oğurlu, “Burası fetva yeri değil. Kimsenin de fetva almak için hastaneye ihtiyacı yok. Hastalarımız arasında Hıristiyan da Musevi de Müslüman da olabilir. Gerek duyulursa konuyla ilgili bir soruşturma komisyonu oluşturup gerekeni yapacağız”
dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!