Akif Arnavut’tu ama marşımızı yazdı

Güncelleme Tarihi:

Akif Arnavut’tu ama marşımızı yazdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2010 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye’de kimseye, “Sen niye Türksün, sen niye Kürt sün” diye sorulamayacağını belirterek, “Bizim medeniyetimizde kesrette vahdet (Çoklukta teklik) var. Farklılık, çokluk ve onların birleştiği tek nokta.” dedi.

Erdoğan, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen “Vefatının 74. Yılında Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı”na katıldı. Burada Akif’in üç şiirini okuyan Erdoğan şunları söyledi: “Türküz, Kürdüz, Lazız, Çerkeziz, Abazayız, Gürcüyüz ne farkeder? Kimseye sen niye Türksün, sen niye Kürtsün, sen niye Gürcüsün, Arnavutsun diyemeyiz. Akif, Türk değil Arnavut. Ama Akif’in İstiklal Marşı’yla bu millet ayağa kalktı, bu millet kurtuluş destanını yazdı. Kimse bizim aramıza nifak tohumları ekmesin. Çünkü biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı üst kimliğinde biriz, beraberiz.
Altta kimlikler var, zaten zenginlik o. Bizim medeniyetimizde kesrette vahdet var. Farklılık, çokluk ve onların birleştiği tek nokta. Asıl zenginlik budur zaten. Biz bunu başaran bir milletiz. Öyleyse niçin bizim aramıza nifak sokmaya çalışıyorlar? Bu kirli bir tezgah, kirli bir oyun. Bu harekete gönül verenler asla bu oyuna gelmedi gelmeyecek.”


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!