Akhisar'da Genç Çiftçi Projesi anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Akhisarda Genç Çiftçi Projesi anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2017 14:23

Akhisar'da Genç Çiftçi Projesi anlatıldı

Haberin Devamı

MANİSA'nın Akhisar ilçesinde, 'Genç Çiftçi Projesi' Akhisar Belediyesi Meclisi Toplantı Salonu'nda tanıtıldı.

Akhisar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Manisa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Kaya, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Halil Karadeniz, Akhisar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Kılıç, Akhisar İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mete Demir, Akhisar İlçe Emniyet Müdür Vekili Caner Aker, muhtarlar ve genç çiftçiler katıldı. Genç Çiftçi Projesi'ni anlatan video gösteriminin ardından çiftçilere proje anlatıldı.

Projeyle ilgili bligi veren Akhisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Kılıç, "Proje başladı ve genç çiftçilerimiz sistem üzerinden kayıt yapmaya başladılar. 20 günlük süre sonunda, kayıtlar sona erecek ve projeleri onaylanan 18 ila 41 yaş aralığındaki gençlerimiz, tarım ve hayvancılık sektöründe, 30 bin lira hibe ile iş hayatına atılacaklar. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı köye dönecek gençlerimiz için projeler hazırladı ve bu projelerden birini seçenler, herhangi bir danışmanlık firmasına başvurmasına gerek kalmadan hibe desteği alabilecekler. Genç çiftçilere, 2017 yılında verilecek olan 30 bin lira hibe desteğine ilişkin tebliğ Resmi Gazete'nin 31 Mart 2017 tarihli sayısında yayımlandı. Buna göre 2017 yılında genç çiftçilerimize proje karşılığında 30 bin lira hibe desteği verilecek. Projede dikkat çeken bir detay ise, köye dönüş yapacak gençlerimizin 15 büyükbaş ve 50 küçükbaş hayvandan daha fazla hayvanları bulunması durumunda hibe desteğinden yararlanamıyorlar. Ayrıca eşleri çalışan genç çiftçilerimizin de projeden yararlanma imkanı yok. Çünkü kesin başvuru işlemi esnasında SGK'dan çiftçinin ve eşinin çalışmadığına dair belge talep ediliyor. Başvurular 7 Nisan'da başladı, 5 Mayıs'ta sona eriyor. Başvuru yapacak gençlerimizin tavsiye projelerden birini seçerek başvurmaları ve hibenin son aşamasında yatırımın yapılacağı köy, ilçe veya kırsal alana ikametlerini aldırmaları gerekiyor" dedi.

Genç çiftçilerin hazırladığı projeleri önemsediklerini ifade eden Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Kaya, Genç Çiftçi Başvuru Sistemi'ni tüm bölgede gençlere anlatacaklarını kaydetti.

Program, çiftçilerin sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.

Barış GEZİCİ / AKHİSAR (Manisa), (DHA)

 FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!