Akdenizli gençlere kültür gezisi

Güncelleme Tarihi:

Akdenizli gençlere kültür gezisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2018 14:19

Akdenizli gençlere kültür gezisi

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN’de Akdeniz ilçesi sınırlarında bulunan okullarda öğrenim gören öğrenciler, kentin tarihi, turistik, kültürel mekânlarını ziyaret edecek.
Akdeniz Belediyesi ile Akdeniz Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, Mersin’in tarihi, turistik, sosyal, kültürel ve sportif mekânlarına yönelik bir ziyaret programı hazırlandı. 17 Ağustos 2018 tarihine dek sürecek  gezilere, ortaokul ve liselerde öğrenim gören toplam 600 öğrenci katılırken, 40 öğretmen de geziler boyunca öğrencilere refakat ediyor. Ulaşımın belediyeye ait servis araçlarıyla sağlandığı gezi programının ilk gününde Celile Öner Ortaokulu öğrencileri kentin spor tesislerini ziyaret ederken; Fevzi Çakmak Ortaokulu öğrencileri de ikinci gün sırasıyla; Eshab-ı Kehf, Nusrat Mayın Gemisi, Ulu Camii, Hz. Danyal Türbesi ve Tarsus Hayvan Parkı’nı gezerek unutulmaz bir gün yaşadı.
Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, amaçlarının ekonomik anlamda dezavantajlı durumda bulunan gençlere ve çocuklara hayatın her anında ve alanında fırsat eşitliği sunmanın, yaşam koşullarını iyileştirip geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlamanın büyük önem taşıdığının söyledi.
Başkan Pamuk, belediye olarak, insan odaklı hizmet ilkesi gereği; bu projede de üzerlerine düşen görev ve sorumluluğu layıkıyla yerine getirmek için çalışacaklarını ifade ederek, "Böylesine renkli, kapsamlı ve geniş bir alana yayılan gezilere katılan çocuklarımızın önünde yeni ufuklar açılacağına, önlerindeki uzun yaşamları için güzel bir yol haritası çizeceklerine inanıyor, bu eylem planının hayata geçmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!