Akdeniz’de 20 mahalleye 20 park

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz’de 20 mahalleye 20 park
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2018 13:41

Akdeniz’de 20 mahalleye 20 park

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) MERSİN’de Akdeniz Belediyesi, 'Her Mahalleye Çocuk Parkı Projesi'ni hayata geçirerek, parkları yenileyip, yenisini yapıyor.
Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından, ihale süreci tamamlanan yenileme projesi kapsamında, ilk etapta ilçe sınırlarında yer alan 20 mahallede toplam 20 parka, yeni çocuk oyun grupları ile yeni egzersiz aletleri monte ediliyor. Çalışmalarda çocukların güvenliği de düşünülerek parkların zemini kauçuk ile kaplanıyor. Birçok parkta çalışmalar tamamlanırken, kalan parklara da oyun grupları ve egzersiz aletlerinin kurulması devam ediyor. Proje kapsamında, kent merkezinin yanı sıra ve merkeze uzak kırsal mahallelerde bulunan çocuk parklarına da birbirinden farklı rengârenk oyun grupları ile egzersiz aletleri kuruluyor.
Proje hakkında bir değerlendirme yapan Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, insan ve hizmet odaklı yönetim anlayışıyla belediyenin bütçe ve imkânlarını vatandaşlar ve kent için kullandıklarını vurguladı. Akdeniz’de yaşamı güzelleştiren hizmet ve projelere imza attıklarının ifade eden zen Başkan Pamuk, "Çocuklarımıza ve gençlerimize güzel bir gelecek sağlamak için elimizdeki tüm imkânları seferber ediyoruz. Akdeniz’in dört yanındaki çocuk parklarımızı güvenli, estetik ve fonksiyonel oyun aletleriyle donatıyoruz. Yakın zaman içinde tüm mahallelerimizde çocuklarımız gönüllerince, koşup oynamanın keyfini sürebilecekler. Yenilediğimiz parklarımızın, çocuklarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.
Bu arada, proje kapsamında, Huzurkent Adnan Menderes Mahallesi Şehit Ramazan Bahşiş Parkı, Adanalıoğlu Eylül Parkı, Evci Parkı, Aşağı Burhan Parkı, Ahmet Taner Kışlalı Parkı, Özgür Çocuk Parkı, Manolya Parkı, Taziye Evi Parkı, Yeşilçimen Okul Parkı, Çay Karayolları Durağı Parkı, Karaduvar 1 Mayıs, Cumhuriyet ve Üçgen Parkları, Siteler Mahallesi Parkı, Çilek Sosyal Tesisler Parkı, Çıraklık Eğitim Parkı, Kemal Müderrisoğlu Parkı, Turgutreis Mahalle Parkı, Karacailyas Emek Mahalle Parkı, Barış Mahallesi Akyüz Parkı ekipler tarafından baştan sona yenileyip, çocuk oyun grubu ve egzersiz aletleri yerleştirecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!