Akdeniz ülkeleri Başakşehir’deydi

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz ülkeleri Başakşehir’deydi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2017 11:14

Akdeniz ülkeleri Başakşehir’deydi

Haberin Devamı

İSTANBUL(DHA) - İNOVAKTİF becerileri geliştirmek amacıyla düzenlenen 2’inci Uluslararası Akdeniz Living Lab’ler, Başakşehir Belediyesi Living Lab İnovasyon ve Teknoloji Merkezi’nde gerçekleşti.

Konuk Living Lab temsilcileri, Başakşehir Belediyesi'nin özellikle akıllı çöp toplama sistemi, insansız hava aracı çalışmaları, mobil sağlık istasyonu ve mekatronik eğitimleri gibi BaşakşehirLivingLab projeleri hakkında detaylı bilgilerin katılımını gerçekleştirdi.

8 ÜLKEDEN FİKİR ALIŞVERİŞİ

Türkiye, İsrail, İspanya, Tunus, Mısır, Lübnan, Fas ve Ürdün olmak üzere 8 ülkeden katılımcıların yer aldığı çalıştayda,zorlu şartlar altında inovasyonun gerçekleşmesi, kadınlar, mülteci ve gençleri güçlendirmede, inovasyon finansı ve yaşayan laboratuvarların (living lab) inovasyon için yükselmesi masaya yatırıldı.

2 gün süren oturumda Başakşehir Living Lab Kurucu Başkanı Ersin Pamuksüzer, “Akdeniz ülkelerinin katıldığı toplantıda topluma, belediyelere ve ülkelere fayda üzerine değişik konular konuşuluyor. Başakşehir Belediyesi olarak böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmak bizi mutlu ediyor.” dedi.

ŞEHİRCİLİKTE YENİ İNOVASYON ADRESİ BAŞAKŞEHİR

Çalıştay kapsamında bir konuşma yapan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal,”LivingLab konusunda her birinizin önemli çalışmaları var. Başakşehir Living Lab olarak bizlerin farkı yeni kurulan bir ilçe olduğundan şehir olarak geliştirilecek inovasyonların hepsini kapsıyor. 2009 da kurulduğumuzda nüfusumuz 180 bin iken şimdiki nüfusumuz 380 bin olmuştur.Yeni bir şehir nasıl kurulmalı sorusunun inovasyon çalışması nerede yapılır denilirse Başakşehir en doğru adres olacaktır” dedi.

LivingLab’lerde yapılan çalışmaların çok değerli olduğunu söyleyen Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, ”Siyasi tartışmaların dışında kalıp insanlık adına daha güzel nasıl adımlar atılabileceğinin konuşuluyor olması çok güzel. Aslında biraz daha geniş düşünürsek siyasi tartışmaların vereceği zararları sizlerin yaptığı faydalı işlerle düzelebileceğine inanıyorum” diye konuştu.

(FOTOGRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!