Akdeniz Belediyesi'nin eğitime desteği sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz Belediyesinin eğitime desteği sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2018 12:22

Akdeniz Belediyesi'nin eğitime desteği sürüyor

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Akdeniz Belediyesi’nin eğitimde fırsat eşitliği sağlamak, çocukların ve gençlerin daha nezih, sağlıklı ve düzenli bir ortamda eğitim ve öğretim alabilmelerini sağlamak amacıyla ilçe sınırları içindeki 60’ı aşkın okulun bakım, onarım, yenileme, boya-badana, peyzaj düzenlemesi ve temizlik çalışmaları gerçekleştirildi.
Eğitime yönelik kampanyalara da destek veren Akdeniz Belediyesi, teknik hizmet ekipleri tarafından eğitim yuvalarına verilen hizmetler kapsamında bazı okullarda çevre ve yol düzenlemesi yapıldı, kimi okulların koruma duvarı ve bordürleri yenilenirken, bazı okulların duvarlarına tel montajı çekilip, korkulukları tamir edildi.
Ekipler, bazı okullarda Atatürk büstleri ve Bayrak gönderlerinin yanı sıra okul mescitlerini de yenilerken, ihtiyaç duyan kimi okulun bahçesine basketbol potası montajı yaptı, okul avlularını betonla kapladı, çeşme ve tuvaletleri yeniledi. İhtiyaç duyulan hizmetleri sunan ekipler, okulların bahçesi ve çevresinin kaldırım-kilit taşlarını yeniledi. Ekipler ayrıca, kırsal mahallelerde yer alan bazı okullara çocuk oyun grupları da kurarak, okul bahçelerini çocuklar için adeta birer parka çevirdi.
Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, çocukları geleceğe hazırlayan eğitim yuvalarına özel bir önem verdiklerinin söyledi. Eğitim ortamının, öğrencilerin başarısında önemli bir etken olduğunu ifade eden Başkan Pamuk, "En değerli varlığımız olan çocuklarımızın sağlıklı, donanımlı ve düzenli ortamda eğitim görmeleri en büyük haklarıdır. Ana sınıfından üniversiteye kadar çocuklarımızın ve gençlerimizin yanındayız. Geleceğimiz ve en değerli varlığımız olan çocuklarımız için, imkânlarımızı seferber etmeye, eğitime destek vererek, onlara her türlü katkıyı sunmaya devam edeceğiz. Çünkü en büyük yatırım, insana ve eğitime yapılan yatırımdır. Çocuklarımız ve gençlerimiz için eğitimde fırsat eşitliği yaratmak ve eğitim çıtamızın yükselmesi için okullarımıza desteğimiz ve katkımız kesintisiz bir şekilde devam edecek" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!