Akan kanın sorumlusu Türk hükümeti

Güncelleme Tarihi:

Akan kanın sorumlusu Türk hükümeti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2012 00:00

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın, çoğunluk hissesi kuzeni Rami Mahluf’a ait olan “özel” Dünya televizyonuna verdiği bir demeç dün yayınlandı.

Haberin Devamı

“Bölgesel ve küresel bir savaş yürütüyoruz. Kazanmak için zamana ihtiyacımız var” diyen Esad, ülkesindeki durum konusunda Türkiye’yi suçlamaya devam etti. Esad, “Suriye’de akan kanda Türkiye’nin doğrudan sorumluluğu var” dedi. Muhaliflerin safına geçenleri engellemeyeceklerini de söyleyen Esad, böylece devletin, yurdunu sevmeyenlerden temizleneceğini de iddia etti. Esad, Türkiye’nin bugün Birleşmiş Milletler nezdinde seslendireceği, Suriye içinde mülteciler için “güvenlikli bölge” oluşturulmasını öngören teklifini “Bu konu pratik değil. Suriye’ye karşı hasmane bir rol oynayan ülkeler için bile bu böyle” diye yorumladı.  Muhabirin, bir süredir halk içine çıkmaması nedeniyle “Neredesiniz” sorusuna gülerek yanıt veren Esad, “Buradayım, sizinle stüdyoda oturuyorum” ifadesini kullanırken rahat göründü. Esad, Türkiye ile hızla kötüleşen ilişkilere değinirken ise “Bazı Türk yetkililerin cehaleti yüzünden geriye mi gideceğiz? Türk halkı kriz süresince bizim yanımızda” dedi.

Haberin Devamı

ABD: Önceliğimiz Türkiye’ye destek vermek

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, günlük basın brifinginde bir gazetecinin, “Türkiye’nin, Suriye içerisinde emniyetli bölge oluşturulması teklifine dair duruşunuz nedir?” sorusunu yanıtladı. Sözcü Nuland, “Türkiye’ye desteğe odaklanmış durumdayız; bunun, kısa vadede emniyet ve güvenliği sağlamanın en iyi yolu olacağını düşünüyoruz” dedi. ABD Dışişleri Bakanlığı “mültecilerin sayısını artırabilmesi ve BM’den daha fazla yardım görmesi için Türkiye’ye yardımcı olma ve destek verme üzerinde olduğunu” söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!