AK Partili vekil muhtarlarla buluştu

Güncelleme Tarihi:

AK Partili vekil muhtarlarla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 12:41

AK Partili vekil muhtarlarla buluştu

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Milas ilçesinde muhtarlarla buluşan AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, anayasa değişikliğinin kabul edilmesi halinde muhtarlıkların bir kararname ile kapatılabileceği iddialarını reddetti.
AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, referandum çalışmaları kapsamında Milas'ta partilileriyle buluştuktan sonra Milas Muhtarlar Derneği'ni ziyaret etti. Muhtarlarla bir araya gelerek referandum sürecini anlatan Öztürk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Verdiğiniz yetkiye göre bir kanun hükmünde kararnamelik işiniz var. Belediyeleri kapatamazlar ama muhtarlıklar yerel yönetim değildir. Muhtarlıkları isterse bir kararname ile kapatabilir" açıklamasına tepki gösterdi. Söylenenlerin akıl ve mantık dışı olduğunu savunan Öztürk, "Böyle bir şey olamaz. Tam tersine halkımızın gözü kulağı olan muhtarlarımız AK Parti döneminde cumhurbaşkanımızın ve bizlerin ilgisine mazhar oldular. Bizler her zaman muhtarlarımızın yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Birileri sayın cumhurbaşkanımızın ve bizlerin siz muhtarlarımıza verdiğimiz önemin farkına varmışlar ve mesnetsiz şeylerle bizimle sizlerin arasını açmaya çalışıyorlar" dedi.
Öztürk, Milas Çevre ve Arı Koruma Derneği'ni ziyaretinde ise Muğla'nın farklı ilçelerinden Milas'a gelen çevrecileri dinledi. Çevrecilerin istek ve taleplerini önümüzdeki günlerde Muğla'yı ziyaret etmesi beklenen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye ileteceğini ifade eden Öztürk, Muğla'nın sahip olduğu doğal zenginliklerin koruması konusunda duyarlı olmaya devam edeceğini de ifade etti.
HASTANE İKİ YILDA TAMAMLANACAK
75. Yıl Milas Devlet Hastanesi'ni de ziyaret eden Öztürk, daha sonra Emek Mahallesi Sodra Dağı eteklerinde çalışmalarına başlanılan yeni devlet hastanesi alanında incelemelerde bulundu. Mevcut devlet hastanesinde her gün yaklaşık 2 bin 250 hastaya hizmet verilmeye çalışıldığını belirten Öztürk, "Milas için yeni devlet hastanesi projemiz olduğunu her fırsatta dile getiriyorduk. Şuanda çok güzel bir alanda hastane için çalışmalara başlanıldı. 2 yıl gibi bir sürede inşallah tamamlanacak. 105 dönümlük arazi üzerinde 150 normal, 50 yoğun bakım ünitesinde olmak üzere toplam 200 yatak kapasiteli olacak olan hastanemiz Milas'ın 30 yıllık gibi bir süreçteki yükünü kaldıracak. 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi'nde 8 uzman arkadaşımız daha göreve başladı. Milas'a yakışan bir hastaneyi kazandıracağız. Yeni hastanemiz hizmete girdikten sonra inşallah mevcut hastane binamızı da yine Milas'ın büyük ihtiyaç duyduğu Ağız Diş Sağlığı Merkezi'ne dönüştürmeyi planlıyoruz" dedi.

Oktay ÇAYIRLI / MİLAS (Muğla), (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!