AK Partili Turan, anayasa değişikliğini anlattı

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Turan, anayasa değişikliğini anlattı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 15:01

AK Partili Turan, anayasa değişikliğini anlattı

Haberin Devamı

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale'nin Biga İlçesi'ne bağlı Balıklıçeşme Köyü'nde vatandaşlar ile bir araya gelerek, 16 Nisan'daki referandum öncesinde 18 maddenin yer aldığı anayasa değişiklik paketinin içeriğini anlattı.
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 16 Nisan'da oylamaya sunulacak olan referandum öncesi Biga'nın Balıklıçeşme köyünde vatandaşlarla bir araya geldi. Anayasa değişikliği için 18 maddenin içeriğini anlatan Turan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Turan, "Bunlar niye 'hayır' diyor biliyor musunuz? Eğer, 'evet' derde sistem yüzde 50'den fazla oy almak kaydıyla başarılı olacakları iş başına getirirse, bunların yüzde 50 alma ihtimali falan kalmayacak. Bakın Kılıçdaroğlu, 7 seçim kaybetti, hep yüzde 25'te kaldı. Hiç yüzde 26 yapmadı. CHP'yi kapattık farzet. Zaten CHP'nin hatırası var. Mustafa Kemal'in hatırası var, İnönü'nün hatırası var. O yüzden Kılıçdaroğlu olmasa da yüzde 25 oy alır. Ama bu adamlar yüzde 25'i, 26 yapamadılar. Yeni sistem, kazanamayanı, 50'yi bulamayanı affetmeyecek bir sistem. 'hayır' demeleri o yüzden. Kılıçdaroğlu bu ülkeyi düşündüğü için değil, kendi koltuğunu, kendi geleceğini düşündüğü için 'hayır' diyor. Çünkü 50'yi bulamazsan tokadı vururlar sana" dedi.
Turan'a konuşmasının ardından Çanakkale 2'nci Amatör kümede mücadele eden Balıklıçeşmespor Kulüp Başkanı İsmail Kutlu, atkı hediye etti.
Safiye TARI GÜNER / BİGA, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!