AK Partili Tin'den üreticileri rahatlatan açıklama

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Tinden üreticileri rahatlatan açıklama
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 13:29

AK Partili Tin'den üreticileri rahatlatan açıklama

Haberin Devamı

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, çeşitli afetler nedeniyle zarar gören üreticilerin Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatiflerine olan kredi borçlarının ertelendiğini açıkladı. Üreticilerin bu yıl içinde yaşadıkları afet nedeniyle uğradıkları mağduriyeti telafi ettiklerini belirten Tin, kredi borçlarını 1 yıl ertelediklerini söyledi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 2017 yılı içinde çeşitli afetlere maruz kalan ve zarara uğrayan üreticilerin Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarının Bakanlar Kurulu kararıyla 1 yıl ertelendiğini söyledi. Üreticilerin zor şartlar altında gece-gündüz demeden var gücüyle çalıştıklarını, üretim aşamasında birçok zorluklarla karşı karşıya kaldıklarını belirten Tin, "Üretim konusunda büyük fedakarlıklar ortaya koyan çiftçilerimizi her açıdan desteklemek bizim temel hassasiyetlerimiz arasındadır. Bu bağlamda ilimiz başta olmak üzere ülkemiz genelinde 2017 yılında üreticilerimiz yaşadıkları afetler nedeniyle ekonomik anlamda bir daralma yaşamıştır. Bu sebeple hükümetimiz de üreticilerimize dönük bir kolaylık olması ve rahat bir nefes almalarını sağlamak için Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçlarını Bakanlar Kurulu kararı ile 1 yıl erteleme kararı almıştır" dedi.

"DENİZLİ'DE 172 BİN 250 DEKARLIK ALAN ZARAR GÖRDÜ"

Milletvekili Tin, Denizli'de 2017 yılı içinde neredeyse tüm ilçelerinde çeşitli afetler nedeniyle zarara uğrayan üreticilerin olduğunu ifade ederek, "2017 yılı içinde yaşanan dolu, sel, aşırı yağış, vb afetler nedeniyle Denizli'ye bağlı Acıpayam, Baklan, Bekilli, Bozkurt, Buldan, Çal, Çameli, Çivril, Güney, Honaz, Kale, Merkezefendi, Pamukkale, Sarayköy, Serinhisar ve Tavas ilçelerimizin toplam 226 mahallesinde 9 bin 858 çiftçimizin, 172 bin 250 dekar alanı zarara uğradı. Denizli ilimizde ürünleri çeşitli afetler nedeniyle 2017 yılı içinde zarara uğrayan ve hasar tespitleri yapılan üreticilerimizin borçları da bu kapsamda 1 yıl ertelenecek" dedi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!