AK Partili Özdağ'dan 411 milyonluk binaya tepki

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Özdağdan 411 milyonluk binaya tepki
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2017 19:13

AK Partili Özdağ'dan 411 milyonluk binaya tepki

Haberin Devamı

AK Parti MANİSA Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin yeni yapmayı hedeflediği 411 milyon TL'lik hizmet binasının maliyetine tepki göstererek, Kamu İhale Kurumu tarafından ihalenin iptal edilmesinin doğru bir karar olduğunu ifade etti.

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin yapmayı hedeflediği 411 milyon TL'lik yeni hizmet binasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Bir hizmet binasının 411 milyon TL'ye mal edilmesinin büyük bir rakam olduğunu ifade eden Özdağ, açıklamasında şöyle dedi:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yönetileceği yer, aynı zamanda bir manada itibarı olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi 1 milyar 400 milyon lirayı mal olduğunda maliyetini ağızlarına dolayanlar ve yakışıksız sözlerle bir algı operasyonu oluşturarak adeta kaos ortamı yaratmak isteyenler ne hikmetse Cengiz Ergün'ün yaptırmak istediği ve 411 milyon liraya ihaleye çıkartılan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı yeni hizmet binası için seslerini çıkarmıyorlar. Neyse ki Kamu İhale Kurumu bu konuda örnek bir karara imza atarak ihaleyi iptal etti. Bu nedenle öncelikle Kamu İhale Kurumu yetkililerini bu ihalenin iptal edilmesine ilişkin aldığı karardan dolayı kutluyor, Cengiz Ergün ve ekibini bir kez daha düşünmeye davet ediyorum."

"İŞLERİN DERECESİNİ BİRBİRİNDEN AYIRT EDEMİYOR"

Yeni hizmet binasına harcanması düşünülen rakamın afaki olduğunu belirten Özdağ, "Cengiz Ergün ve ekibi 1 milyar lira bütçesi olan Manisa Büyükşehir Belediyesine 411 milyon liralık bir bina yapılmasını istiyorlar. Tabii ki Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin yeni binaya ihtiyacı varsa, ihtiyaçlara cevap verecek bina yapılacak. Ama bu bina yapımına harcanan rakam kesinlikle afaki olmayacak. Ben Cengiz Ergün'ü bir kez daha bu konuyla ilgili yürütülecek çalışmaları gözden geçirmeye davet ediyorum. Manisa'da yapılacak çok daha önemli işler var. Büyükşehir Belediyesi'nin mevcut binası ise kanaatimce yeterli durumdadır. İşlerin önem derecesini birbirinden ayırt edemeyen bir Cengiz Ergün'le karşı karşıyayız" dedi.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!