AK Partili Özdağ’dan Ülkücülük Tepkisi

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Özdağ’dan Ülkücülük Tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2015 12:19

AK PARTİ MANİSA MİLLETVEKİLİ SELÇUK ÖZDAĞ, TURGUTLU'DA KATILDIĞI ADAY TANITIM TOPLANTISINDA ÜLKÜCÜ CAMİAYI KIZDIRACAK SERT AÇIKLAMALARDA BULUNDU. CENGİZ ERGÜN'ÜN, ZEYNEL BALKIZ'IN NE ZAMAN ÜLKÜCÜ OLDUĞU SORAN ÖZDAĞ;" BENİM İÇİN ÜLKÜCÜ KÖKENLİ DİYORLAR, BEN KAN AKITTIM VE 7 YIL HAPİS YATTIM ONLAR NEREDEYDİ" DEDİ.

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Turgutlu’da katıldığı aday tanıtım toplantısında ülkücü camiayı kızdıracak sert açıklamalarda bulundu. Cengiz Ergün’ün, Zeynel Balkız’ın ne zaman ülkücü olduğu soran Özdağ, "Benim için ülkücü kökenli diyorlar, ben kan akıttım ve 7 yıl hapis yattım onlar neredeydi?" diye sordu.
Kürsüden hem MHP’ye hem Devlet Bahçeli’ye de hem de HDP’ye yüklenen Özdağ, "Ben buradan Manisa’dan oy istiyorum Manisa’dan. Sosyal demokrattan, ülkücüsünden, akıncısından, solcusundan, Kürdünden, Çerkezinden, Lazından herkesten oy istiyorum. Elbette onlardan oy isteyeceğim, Cengiz Ergün ülkücü olacak, Zeynel Balkız ülkücü olacak. Daha düne kadar Devlet Bahçeli iktidar olmasını bilmiyor, bu adam iktidar olamaz diyen bu adam 2’nci sıradan milletvekili adayı olacak ve bende milliyetçi olamayacağım öyle mi? Şimdi Devlet Bahçeli kalkmış Başbakanımıza diyor ki sen kim milliyetçilik kim? Bahçeli sen kim, ben kimim? Milliyetçi benim ben, benim burada kanım var, benim terim var. 7 yıl ceza evinde kaldım, sen benimle beraber miydin? Sen yoktun. Milliyetçi Recep Tayyip Erdoğan’dır, Milliyetçi Ahmet Davutoğlu’dur. Milliyetçi yol yapan, köprü yapan, tank yapan, uçak yapan, dünyanın en büyük havaalanını yapandır. Boş keseden atanlar milliyetçi değildir arkadaşlar" dedi.
"HDP, KÜRTLERİN PARTİSİ OLAMAZ"
HDP’nin Kürtlerin partisi olamayacağını belirten Özdağ, "22 HDP milletvekilinin imzasıyla meclis araştırma önergesi verdiler. 4+4+4 eğitim sisteminden rahatsızız, burada iki ders seçmeli ders olarak okutuluyor. Kuran-ı Kerim dersi ve Peygamber’in hayatı dersleri, bundan rahatsızmış beyler. Bu derslerde hanımların ve erkeklerin iffetli olmanın önemi anlatılıyormuş, birde evlilik dışı hayatın zararları anlatılıyormuş. Beyler bunlardan rahatsız olmuşlar. Ne diyecekti Kuran-ı Kerim, zina yapın mı diyecekti, ne diyecekti Peygamber iffetli olmayın mı diyecekti. İşte HDP bu kardeşlerim, dinle, Kur’anla ve peygamberle kavgalı bir parti. İnanmayın onlara, bunlar Kürtleri asla savunamazlar. Kürtlerin savunucusu AK Parti’dir" ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!