Ak Parti'li Karasayar'dan referandum toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Ak Partili Karasayardan referandum toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2017 14:59

Ak Parti'li Karasayar'dan referandum toplantısı

Haberin Devamı

AK Parti Hatay Milletvekili, TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar, Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde düzenlediği basın toplantısında referanduma yönelik mesajlar verdi.
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in de katıldığı toplantıda konuşan Milletvekili Karasayar "Güçlü ülkeleri yönetebilmeniz için bu istikrarın devam etmesi için ülkemizi hayal ettiğimiz 2023 hedeflerine taşımamız için bazı değişiklikler yapmamız gerekiyor. Bugün hala 82 Anayasası, darbe Anayasası ile yönetiliyoruz" dedi. Karasayar şöyle devam etti:
"Tabi ki Cumhuriyet kurulduğu dönem bu sistem gerekiyordu. Düne kadar belki bu sistem gerekiyordu. Ama artık bugün bu sistemle ülkemizi çok daha ileriye taşıyamayacağımız görülüyor. Bu sistemin geçmişte yaşadığı sıkıntılar, güçlü Türkiye’de büyük Türkiye’de yaşanırsa çok daha büyük ekonomik krizler, sosyal krizler, ödeme riskinin olabileceği karşılaşma riskiyle karşı karşıya kalabileceğimiz görülüyor."
Karasayar, referandum konusu olan değişiklik ile meclisin gücünün arttığını savunarak "Milletvekilleri kanun çıkartıyor..Cumhurbaşkanının kararname çıkartma yetkisi var. Kararname çıkartma yetkisi yürütmeyle icrayla ilgili konularla alakalı" diye konuştu.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!