AK Partili kalkan'dan baraj müjdesi

Güncelleme Tarihi:

AK Partili kalkandan baraj müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2017 12:04

İZMİR'in Narlıdere ilçesinde Ali Onbaşı Deresi üzerinde kurulması planlanan Narlıdere Ali Onbaşı Barajı'nın plan proje çalışmalarında sona gelindi.

Haberin Devamı

 

Şu anda proje aşamasında olan hala çizimleri ve hesapları devam eden barajın gerekli çalışmaları yıl sonunda tamamlanacak.

Baraj ile ilgili bilgi veren AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, “Narlıdere İlçe Başkanımız Arslan Keskin ile uzun süredir takip ettiğimiz bir konu. Şehir merkezine yakın doğayla iç içe bir alan. Etrafının da rekreasyon alanı olması için gerekli girişimlerde bulunduk bakanlığımız da onay verdi" diye konuştu.

Barajın kod yüksekliğinin 28 metre olacağı ön görülmekte olduğunu, biriktirdiği suyun da Balçova Barajı’na iletileceğini belirten Kalkan, “Taslak proje çerçevesinde Ali Onbaşı Barajı’ndan Balçova Barajı rezerv alanına 2 bin 800 metrelik betonarme iletim tüneli yapılması öngörülmekte. Ayrıca taşkın koruma maksatlı olarak da Ali Onbaşı Barajı’ndan Narlıdere yerleşim merkezine kadar 1800 metrelik dere ıslah edilecek. 9 adet de ıslah sekisi yapılması planlanmakta" dedi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!