AK Partili Dağ, Bergama'da acil servisi hizmete açtı

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Dağ, Bergamada acil servisi hizmete açtı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2018 11:36

AK Partili Dağ, Bergama'da acil servisi hizmete açtı

Haberin Devamı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir'in Bergama ilçesindeki devlet hastanesinin yeni acil servisinin açılışını yaptı, hemodiyaliz ve fizik tedavi binasının temelini attı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, iş insanı Mithat Öztüre ve devlet ortaklı yapılan Bergama Dr. Faruk İlker Devlet Hastanesi Acil Servisi'nin 3 katlı ek binasının açılışı ile yine aynı iş insanı tarafından yaptırılacak olan hemodiyaliz ve fizik tedavi merkezinin 600 metrekarelik 3 katlı ek binasının temel atma törenine katılmak üzere dün (salı) Bergama'ya geldi. Törende ilk konuşmayı yapan Başhekim Osman Himmetoğlu, 2010 yılında hastaları olan iş insanı Öztüre'nin sonraki süreçlerde hastanelerine yaptığı yardımlarından bahsetti. Geçmiş yıllarda hastanenin başhekim yardımcısı olan Kınık Belediye Başkanı Ak Partili Sadık Doğruer'in de desteklerinden söz etti. Mithat Öztüre ve eşi Necla Öztüre'nin isminin hastaneye verilmesi konusunda destek istedi. Ak Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli ise "Ak Parti iktidarı olarak gerek devlet, gerekse hayırsever iş insanlarının desteğiyle çok güzel hizmetlere imza attık. 16 yılda sağlıkta yüzde 39 olan hizmet beğeni oranını yüzde 72'ye çıkardık. İzmir ilinde ise bu oran yüzde 75 ile yüzde 86 arasında yer almaktadır" dedi.

'SOSYAL GÜVENLİK ORANI 2002 YILINDA YÜZDE 52 İKEN, BUGÜN YÜZDE 97 ORANINA ÇIKTI'

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da konuşma yaptı. 2002'den beri sosyal güvenlik ve sağlık alanında çok güzel eserlere imza attıklarını söyleyen Dağ, şöyle konuştu:

"Sosyal güvenlik şemsiyesine alınan kişi oranı 2002 yılında yüzde 52 iken, bugün yüzde 97 oranına çıkmıştır. Hastane ayırımının ortadan kaldırarak, vatandaşlarımızın istediği hastaneden hizmet almasını sağladık. İzmir'de bulunan sağlık kuruluşlarının daha kaliteli hizmet verebilmesi için modernizyon çalışmaları yapıp, ek binalarını hizmete aldık. Çok yakında Kınık Devlet Hastanesi ve Foça Devlet Hastanesi'ni hizmete açacağız. Aliağa Devlet Hastanesi, yatırım programına alınmıştır. Bakırçay bölgemiz patlamaya hazır volkan gibidir. Çandarlı Limanı'nın hizmete girmesi ile Bakırçay bölgesinde sanayi yatırımları hızla artacaktır. Dr. Faruk İlker Bergama Devlet Hastanesi'nin tamirat ve bakımı için istenen 4 bin liralık ödenek en kısa sürede gönderilecektir. Ayrıca talep edilen hastanenin ismini değişmesi konusunu buraya gelmeden Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile görüşerek, kurumun adının 'Mithat Öztüre Bergama Devlet Hastanesi' olarak değişmesi kararını çıkartmıştım. Fakat eşi Necla Teyze'nin ismini unutmuşuz. Yarın hastanenin isminin Necla- Mithat Öztüre Bergama Devlet Hastanesi olarak değişmesi kararı gelecek. Mithat Amcamız hastaneye 15 bin liralık katkıyı yaparken, kendi reklamını yapmayı düşünmedi. Bu yaptığı katkılar, takdire şayandır. Bizim de bunları ödüllendirmemiz lazım."

Hayırsever iş insanı Mithat Öztüre ise "Doğup büyüdüğüm Bergama'da böyle güzel hizmetler yapmaktan son derece mutluyum. Yaşadığım süre içerisinde topluma yararlı hizmetler yapmaya devam edeceğim" dedi. Daha sonra acil servisin açılışı yapılıp ek binanın temeli atıldı. Acil servis gezilirken hayırsever iş insanı Mithat Öztüre duygulanıp, gözyaşlarını tutamadı. Hamza Dağ, Bergama Cumhuriyet Meydanı'nda halkla iftara katıldıktan sonra ilçeden ayrıldı.

Cevdet ŞEN / BERGAMA (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

KUTU

NELER YAPILDI?

Acil servise yapılan 3 katlı ek binanın bodrum katında laboratuvarlar (Mikrobiyoloji, Biyokimya, Kan Merkezi, Patoloji) olacak. Zemin katında ise acil servis bulunacak. 1. katında cerrahi servisine ek 11 hasta odası, 2. katında 10 oda 1 adet çok amaçlı salondan oluşan palyatif bakım servisi, 3. katında 15 yataklı yoğun bakımlar servisi bulunacak. Mefruşat ve tıbbi cihazlarla birlikte 5 milyon 15 bin TL'ye maloldu. Yeni Acil Ek Binası yaklaşık 18 ayda bitirildi. Hasta yatak sayısında 40'ın üzerinde artış olacağı kaydedildi.

MERKEZDE OLACAKLAR

Temeli atılan hemodiyaliz ve fizik tedavi merkezinin bodrum katında Böbrek Taşı Kırma Cihazı (ESWL), Üroloji servisi, Üroloji Laboratuvarı yer alacak. Zemin katta ise hastaneyi önemli ölçüde rahatlatacak ilave poliklinikler bulunacak. 1 katta ise Yeni Hemodiyaliz Servisi, 2. katta Fizik Tedavi Ünitesi, 3. katta ise Fizik Tedavi Yataklı Servisleri bulunacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!