Ak Partili Boynukara'dan ABD tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Ak Partili Boynukaradan ABD tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2017 14:37

Ak Partili Boynukara'dan ABD tepkisi

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ADIYAMAN (DHA) - AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, ABD içerisindeki bir kanadın amacının Türkiye’yi kuşatmak olduğu iddiasında bulundu.
Yazılı açıklama yapan ve Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik küresel sistemin 2010 yılından bu yana başlattığı bir dizi operasyonlar zinciri olduğunu belirten Boynukara, "Şu an bunun son halkası olarak ülkeyi kuşatma gördüğümüz bu 7 Şubat MİT krizinden gelebilirsiniz, FETÖ'cülerin olduğu 17-25 Aralık, yargıyla birlikte kurdukları oyuna gelebilirsiniz, Gezi olaylarına gelebilirsiniz, 15 Temmuz'a kadar gelebilirsiniz" dedi. 
Türkiye'nin bu operasyonlara izin vermediğini ve Rıza Sarraf dosyası üzerinden de aynı senaryonun uygulamaya konulmak istendiğini öne süren Boynukara, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"İkinci operasyonu ise gecen hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu eliyle hayata geçirmek istedi. FETÖ unsurları kumpas kurmak için insanlara iftira atmak için bavulla belge diye bir görsel sunumla olayı gündeme getiriyorlar. Şu an bavulla kutuya geçtiler. Kılıçdaroğlu'na bir kutu sundular. O kutunun içinde ne olduğunu bilmediğimiz belgeler var. Bu kağıtların temel özellikleri şu: CHP'nin kendisi dahi bunların suç unsuru taşımadığını teyit ediyor. Suç unsuru yoksa siz o kağıtları neden sallıyorsunuz? Şimdi toplumsal hafızaya oynuyorsunuz. Toplumsal algıyı biçimlendirmeye çalışıyorsunuz, Amerika'da devam eden operasyon amaçlı davayla birlikte toplumsal tahkimatla birlikte ‘Revizyona alıştırabilir miyiz’, ‘toplumun sivil siyasetin arkasında durmasını zayıflatabilir miyiz’ amacındalar. Kaç gündür ‘Bomba patlatacağız’ dedi Kemal bey. Siyaseten söyleyebileceğin bir şey varsa, ‘Şunları söyleyeceğim, şunu gündeme getireceğim’ dersiniz. Siyasi kavramların bombayla izah edilmesi de mümkün değil. Bu aslında bilinçaltının dışa vuruşu"
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!