AK Parti'de gençlere İnan başkanlık edecek

Güncelleme Tarihi:

AK Partide gençlere İnan başkanlık edecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2018 15:16

AK Parti'de gençlere İnan başkanlık edecek

Haberin Devamı

AK Parti İzmir Gençlik Kolları 5'inci Olağan Kongresi'ne tek aday olarak giren Eyüp Kadir İnan, delegelerin oylarını alarak güven tazeledi. Kongreye AK Parti'de siyasete gençlik kollarında başlayan Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da katıldı.

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Kadir İnan, kongrede yaptığı konuşmada teşkilatından CHP'ye gönül vermiş gençlerin partiye kazandırılmasını istedi. İnan, "Biz Seyit Onbaşıyız. Biz ilk kurşunu atan Hasan Tahsiniz. Düşman gemileri için 'geldikleri gibi giderler' diyen Mustafa Kemaliz. Biz Recep Tayyip Erdoğan gibi tarihi bir şahsiyetin yolunda yürüyen bir nefer olma şansına sahip olan kişileriz. Biz 'kim var' diyen birisine sağına soluna bakmadan 'ben varım' diyen kişiyiz. Demokrasimizden asla taviz vermedik. 4 milyon mülteciye evimizi açarak Batı'ya insanlık dersi verdik. İzmir AK gençlik olarak kapı kapı gezerek özellikle CHP'ye gönül vermiş olan gençlere kendimizi en iyi şekilde açıklayacağız" dedi.

 "UFAK HESAPLARIN İÇİNDE OLMAYIN"

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, teşkilatından samimiyet istedi ve "Makam ve mevkii için mücadele yapmayacak. Gençlik kolları başkanlarımız asla egosunun esiri olmayacak. Ufak hesapların içinde olmayacak. Hangi görevde ise onun için ruhunu varını ortaya koyacak. Okuyan, ne söylediğini bilen, sokaktaki çocuktan farklı bir AK Parti gençliği istiyorum. Herkes evinden helallik istesin. Eğer işi olan varsa görevi işi olmayana bıraksın. Artık 24 Haziran'a kadar durmak yok" diye konuştu. AK Parti'de siyasete gençlik kollarında başlayan Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Geçenlerde genel merkezde bir toplantı yaparken 20 kişi içinden 2'sinin İzmir il gençlik kollarında tedrisatından geçmiş arkadaşımız olduğunu gördüm. Bu adeti gençlik kollarında devam ettirdiğimiz sürece sırtımız yere gelmez. AK Parti de uzun soluklu olur. Bizler bu görevi başkasına devredeceksek AK Parti gençliğinde yetişmiş arkadaşlarımıza devredeceğiz. Genç kardeşlerimiz büyük bir uğraş çaba verdi. Parlamenter sistemi geride bıraktık. Şimdi Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçeceğiz. Bunun ilk meyvesini 24 Haziran'da vereceğiz" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!