AK Parti Rize Milletvekili Karal: Artık eski Türkiye yok

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Rize Milletvekili Karal: Artık eski Türkiye yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2018 16:29

AK Parti Rize Milletvekili Karal: Artık eski Türkiye yok

Haberin Devamı

Aytekin KALENDER/RİZE, (DHA) - AK PARTİ Rize Milletvekili Hasan Karal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yaptığı ortak basın toplantısı sırasında Fransız bir gazetecinin sorusuna yönelik verdiği ‘FETÖ ağzıyla konuşuyorsun’ çıkışını değerlendirdi. Karal, “Erdoğan, Fransız gazeteciye verdiği cevapla asil Türk milletini gururlandırdı” dedi.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığını, dünya liderlerinin karşısında el pençe duran bir devlet adamı olmak yerine dimdik duran, mazlumun ve mağdurların sesini gür bir şekilde duyuran bir ülke olduklarını söyledi. Karal, “Türkiye, çıkarlarını ve menfaatlerini koruyan, asil Türk milletinin kararlı, hiçbir güce ve birliğe bağlı kalmayarak kendi öz imkânlarıyla tüm dünyaya adını güçlü bir şekilde duyuran bir yapıdadır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fransız gazeteciye verdiği cevapla asil Türk milletini gururlandırdığına inandığını ifade eden Karal, şöyle dedi:

“Bir devlet adamı düşünün, bir ülkeye gidiyor ve o ülkenin Cumhurbaşkanı ile yaptığı ortak basın toplantısında yine o ülkenin gazetecisinin sorusuna çekinmeden, hak ettiği şekilde cevap veriyor. Nereden nereye. Eski Türkiye artık yok. Dünya liderlerinin karşısında el pençe duran bir ülke yok artık. Dünya liderlerinin karşısında dünya liderinin nasıl olacağını gösterecek şekilde hareket eden bir insan var ve bu insan Rize’den çıkıyor. Rize’nin evladı, ülkemizin gururu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile ne kadar gurur duysak azdır. Dünya bir kez daha Türkiye’nin gücünü görmüştür”

Karal, Türkiye’nin AB üyeliği sürecinde Fransa’nın takındığı tavrı da eleştirerek, Avrupa Birliği’nin girmek için 54 yıldır bekletilen bir ülke olarak, Avrupa Birliği’ne girmememiz durumunda kaybedenin Türkiye değil Avrupa olacağını savundu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!