AK Parti Ordu 5. Olağan İl Kongresi

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Ordu 5. Olağan İl Kongresi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2015 15:59

- Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: - "13 yıllık AK Parti iktidarıyla Türkiye'de o eski Türkiye dediğimiz şey artık geride kalmıştır. Millete karşı kendilerini egemen zanneden, 'oyu millet verir ama Türkiye'yi biz yönetiriz' zanneden birtakım çıkar çevrelerinin iktidarı sona ermiştir"

Haberin Devamı

ORDU (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "13 yıllık AK Parti iktidarıyla Türkiye'de o eski Türkiye dediğimiz şey artık geride kalmıştır. Millete karşı kendilerini egemen zanneden, 'oyu millet verir ama Türkiye'yi biz yönetiriz' zanneden birtakım çıkar çevrelerinin iktidarı sona ermiştir" dedi.

Kurtulmuş, Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonundaki AK Parti Ordu 5. Olağan İl Kongresi'nde partililere seslendi.

Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 30 Mart ve 10 Ağustos seçimleri dolayısıyla mitingler düzenlendiğini anımsatan Kurtulmuş, o mitinglerde Ordu'nun büyük kalabalıklarla kendini gösterdiğini belirtti.

Kurtulmuş, 30 Mart ve 10 Ağustos seçimlerinin Türkiye için dönüm noktası olduğunu, önemli adımlar atıldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"O adımların ne kadar önemli olduğunu milletçe biliyorduk ama millete karşı kumpas kuranlar, millete karşı ihanet içinde olanlar da biliyordu. Milletin bu yürüyüşüne, AK Parti'nin mücadelesine zarar vermek için içeride ve dışarıda birtakım hain odakların nasıl kumpaslar kurduğunu, nasıl ayağımıza çelme takmaya çalıştığını hep beraber gördük. Anadolu'nun, Trakya'nın her yerinde 'biz bu oyunu bozacağız' diye millet ortaya çıktığı gibi Ordulu kardeşlerimiz de bu hileleri, tuzakları bozdu."

Türkiye'nin önünde 3 dönemeç olduğunu anlatan Kurtulmuş, AK Parti'nin 7 Haziran'da da artık Türkiye'de yeni anayasayı kurabilecek çoğunlukla iktidara geleceğini dile getirdi.

- "Eski Türkiye artık geride kalmıştır"

Türkiye'nin tarihi dönemlerden geçtiğini aktaran Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Bizler içinde yaşadığımız için ne kadar önemli süreçlerden geçtiğimizi gerçekten çok anlamıyor olabiliriz ama ileride Türkiye tarihi yazıldığı zaman bu dönem Türkiye'nin önemli kırılma noktalarından birisi olarak, geçiş noktalarından biri olarak yazılacaktır. 13 yıllık AK Parti iktidarıyla Türkiye'de o eski Türkiye dediğimiz şey artık geride kalmıştır. Millete karşı kendilerini egemen zanneden, 'oyu millet verir ama Türkiye'yi biz yönetiriz' zanneden birtakım çıkar çevrelerinin iktidarı sona ermiştir. Darbeler dönemi sona ermiştir. Türkiye'de millete tepeden bakma dönemi sona ermiştir."

Haberin Devamı

Kurtulmuş, AK Parti iktidarında 13 yıl boyunca kilometrelerce yol, üniversiteler ve birçok şey yapıldığını hatırlatarak, AK Parti iktidarının Türkiye'ye yaptığı en büyük hizmetin devletin zihniyetinin değişmesi olduğunu, bu değişimin Türkiye'nin dönüm noktası olduğunu kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!