AK Parti Manisa'da seçim heyecanı

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Manisada seçim heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2018 15:44

AK Parti Manisa'da seçim heyecanı

Haberin Devamı

AK Parti Manisa'da 24 Haziran'da yapılacak 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için 73 aday adayı arasında eğilim yoklaması yapıldı.

AK Parti Manisa İl Başkanlığı tarafından 73 milletvekili aday adayı için gerçekleştirilen eğilim yoklaması, Şehzadeler İlçesi Atatürk Spor Salonu'nda sabah erken başladı. Yoğun katılımın olduğu seçime giren 73 milletvekili aday adayı, spor salonun girişine stantlar açarak oy kullanacak partililere bir taraftan ikramlar bulunurken bir taraftan kalem, defter ve su dağıtarak kendilerini tanıtmaya çalıştı. Eğilim yoklaması AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, AK Parti Urfa Milletvekili Kemalettin Yılmaz Tekin, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, AK Parti Gençlik Kolları MKYK üyesi Burak Yıldız gözetiminde yapıldı. Eğilim yoklamasının bugün saat 16.00'ya kadar devam edeceğini dile getiren AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, yaklaşık 2 bin 500 partilinin 73 aday adayı için oy kullanacağını ifade ederek, "Kadın kolları, gençlik kolları, mahalle başkanları, ana kademe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, belediye başkanlarımız olmak üzere yaklaşık 2 bin 500 partilimiz oy kullanacak. Partimize 78 milletvekili aday adayı başvurusu oldu. Ancak 5 milletvekilimiz eğilim yoklamasına girmiyor. Partililerimiz eğilim yoklamasına giren 73 milletvekili aday adayımız için oy kullanacaklar. Güzel ve demokratik bir ortam içerisinde aday adaylarımız kendilerini kurduklarını stantlar eşliğinde ifade ediyor. İlimiz ve her ilçemiz olmak üzere toplam 18 sandık kurduk" diye konuştu.

21 MAYIS'TA KESİN ADAYLAR AÇIKLANACAK

Eğilim yoklamasından sonra yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Mersinli, "Eğilim yoklaması bittikten sonra oylarımızı sayacağız. Ardından ortaya çıkan sonuçları partimizin genel merkezinde Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı değerlendirilecek. Kesin milletvekili adaylarımız 21 Mayıs saat 17.00'de YSK'ya listeler verildikten sonra açıklamasını yapacağız. Eğilim yoklamasının ardından il ve ilçe başkanlarımız ile bir istişare yapılacak. Ardından 21 Mayıs'a kadar aday adaylarının toplumdaki tanınırlık olayını ölçmek amacıyla anket çalışması yapılacak. Bu çerçevede sivil toplum örgütleriyle istişareler yapılacak. Ayrıca genel merkezimizde milletvekillerimizin ve daha önce görev alan milletvekillerinin performans değerlendirmesini yapacak. Bu çalışmaların hepsi 20 Mayıs'a kadar bitecek. Ardından kesin milletvekillerimiz belirlenecek. Şu an anket çalışmaları başladı" diye konuştu.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!