AK Parti İlçe Başkanı, Osmanlıca kursu için başvurdu

Güncelleme Tarihi:

AK Parti İlçe Başkanı, Osmanlıca kursu için başvurdu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2014 13:31

- AK Parti Pazarcık İlçe Başkanı Ganidağlı: - "Bizler ecdattan ve ona ait her şeyden uzak durmaya zorlandık"

Haberin Devamı

KAHRAMANMARAŞ (AA) - AK Parti Pazarcık İlçe Başkanı İbrahim Ganidağlı, ilçlerine Osmanlıca kursu açılması için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne müracaat etti.

Ganidağlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı, 19. Milli Eğitim Şurası'nda tavsiye kararı alınan Osmanlıca'nın özel kurslarda da açılabileceğini bildirdiğini belirterek, Pazarcık'da da bu kursun açılması için başvuruda bulunduğunu anımsattı.

Osmanlının bıraktığı muhteşem mirası barındıran eserleri ancak okuyup, anlayıp ve değerlendirme yapıldığı zaman daha iyi anlaşılacağını dile getiren Ganidağlı, "Ecdadı ve ona ait eserleri okumak ve anlamak böylece geçmişimizle harf devrimi ile koparılan bağımızı tekrar kurmak için bu kursu almak istiyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Maalesef ki mezar taşlarındaki yazıları dahi okuyamayacak durumdayız" sözünü hatırlatan Ganidağlı, Batılı birçok bilim adamının bir arşiv devleti olan Osmanlının arşivlerinde kendi alanları ile ilgili eserlerinden istifade etmek için Osmanlıca öğrenmesi ve üniversitelerinde de Osmanlı kürsüleri kurulduğunu belirterek, "Bizler ecdattan ve ona ait her şeyden uzak durmaya zorlandık. Ancak her şey sonunda nasıl aslına rücu ediyorsa, gücünü maziden alan atiler olarak bizlerde o muhteşem medeniyete ait eserlerle haşır neşir olmalı, en azından ecdada ait eserleri aracısız okuyup yazabilmeliyiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Ganidağlı, Osmanlıcanın öğrenilmesinin sonraki nesillere çok daha büyük bir medeniyeti miras olarak bırakma imkanı sağlayacağını kaydetti.

Bugün Mars'a insan göndermeye çalışan insanlığın bugünkü birikimine bir günde sahip olmadığını vurgulayan Ganidağlı, bu birikimin arkasında binlerce yıllık uğraş ve emek bulunduğunu söyledi.

İnsanlık hala Antik Yunan Medeniyeti'nin filozoflarını okumakta ve feyz almakta olduğunu ileri süren Ganidağlı, şunları kaydetti:

"İnsanlık tarihi hala esrarı çözülememiş medeniyet ve eserlerle doludur. İnsanlığın bugünkü birikiminde İslam medeniyetinin ve dolayısı ile Osmanlının her alanda çok büyük katkıları mevcuttur ve bizde bununla övünmekteyiz. İnşallah kursun başlaması ile birlikte kısa zamanda maddi ve manevi dünyamızı besleyecek birçok eseri okuyup anlayabileceğimize inanıyorum. Bu beslenme bizi şiddetli rüzgarda kökü olmadığı için yerinden kopup sağa sola savrulan ve sonunda devrilen ağaç misali değil, çok derinlerde olan köklerinden güç alıp sapasağlam yerinde duran ve ona sığınanları da koruyan ulu bir çınar misali dimdik durmamızı sağlayacaktır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!