AK Parti İlçe Başkan Çetin’den Milletvekili Tüzün’ün ’Bozüyük’te Birinci Partiyiz’ Açıklamasına Eleştiri

Güncelleme Tarihi:

AK Parti İlçe Başkan Çetin’den Milletvekili Tüzün’ün ’Bozüyük’te Birinci Partiyiz’ Açıklamasına Eleştiri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 18:05

AK PARTİ BOZÜYÜK İLÇE BAŞKANI MESUT ÇETİN

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde AK Parti Bozüyük İlçe Başkanı Mesut Çetin, CHP Milletvekili Yaşar Tüzün’ün seçim çalışmalarında kullandığı "Bozüyük’te birinci partisiyiz" söylemlerini eleştirdi.
Başkan Mesut Çetin, yaptığı açıklamada, Tüzün’ün ya Bozüyük seçim sonuçlarını görmediğini, ya da kendisine yanlış bilgi verildiğini söyledi. AK Parti’nin, Bozüyük’te bugüne kadar yapılan tüm genel seçimlerde, ülkenin diğer birçok il ve ilçesinde olduğu gibi birinci parti olduğunu söyleyen Çetin, "1 Kasım’da da milletimizin teveccühü ile yine birinci parti olacağına inancımız tamdır. 2019 yerel seçimleri için de tavsiyede bulunarak Ankara’nın Çankaya ilçesinden değil, Bilecik’in Bozüyük ilçesinden belediye başkanı adayı olun da Bozüyük’te boyunuzun ölçüsünü alın” dedi.
Başkan Mesut Çetin, açıklamasında, “Eski Türkiye’nin siyasetçileri seçim meydanlarına çıktıklarında, bir parti ben üç vereceğim dediğinde, diğeri çıkıp ben beş vereceğim diyerek bol keseden atarlardı. Ancak iktidara geldiklerinde verdikleri vaatlerin hiç birini yerine getiremezlerdi, sonrada dün dündür deyip milletle dalga geçerlerdi. AK Parti kurulduğu günden beri ilkeli dürüst siyaset yaparak, Türkiye’de siyasete bir seviye getirdi. Ne söylediyse yerine getirdi. Ancak halen eski siyasetçiler gibi boş vaatlerle seçmeni yanıltmaya çalışanlar olduğunu görmekteyiz. Bu tür siyaset anlayışının eskide kaldığını anlayamadılar. Ülkemiz 30 Mart yerel seçimleriyle başlayan, seçim atmosferinden henüz daha çıkmamış bulunuyor. 20 ayda ülkemiz bir yerel seçim, bir Cumhurbaşkanlığı seçimi ve iki tane genel seçim olmak üzere 1 Kasım tarihi itibarı ile toplam dört tane seçim geçirmiş olacak. Seçimler demokrasinin olmazsa olmazıdır. Demokrasilerde adaylar halkımızın karşısına çıkarak partilerinin ve kendilerinin projelerini anlatırlar, seçmenlerin oylarına talip olurlar, ancak bunları seviyeli ve dürüst yapmak gerekir bizim anlayışımız böyledir. CHP adayı Yaşar Tüzün, ya bir yanlış bilgiye sahip ya da bunu kasıtlı yapıyor. Bu seçim kampanyasında Sayın Tüzün yapmış olduğu konuşmalarında, Bozüyük’te birinci partiyiz diye bahsediyor. Yaşar bey; ya Bozüyük seçim sonuçlarını görmemiş, ya da kendisine yanlış bilgi verilmiş. AK Parti Bozüyük’te bu güne kadar yapılan tüm genel seçimlerde, ülkemizin diğer birçok il ve ilçesinde olduğu gibi birinci parti oldu. 1 Kasımda da milletimizin teveccühü ile yine birinci parti olacağına inancımız tamdır" diye belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!