AK Parti İl Başkanlığının yeni Yürütme Kurulu belirlendi

Güncelleme Tarihi:

AK Parti İl Başkanlığının yeni Yürütme Kurulu belirlendi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2015 14:27

- AK Parti İl Başkanı Torun: "Yaş ortalaması 40 olan bir yönetim kurulu oluşturduk. Aramızda çok genç arkadaşlarımız da var. Genç ve dinamik bir kadro kurduğumuzu düşünüyorum"

Haberin Devamı

BURSA (AA) - AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, yeni İl Yürütme Kurulunu kamuoyuna tanıttı.

Partinin İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Torun, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, ilçe ve il kongrelerini AK Parti’ye yakışır şekilde birlik ve beraberlik içinde geçirdiklerini bildirdi.

İl kongresinde, çok zengin bir isim havuzu içinden yeni yönetimi belirlediklerini vurgulayan Torun, şunları kaydetti:

"Bunu yaparken de şehrimizin demografik yapısını dikkate aldık çünkü Bursamız farklı coğrafyalardan insanlarımızı bünyesinde barındıran bir ilimiz. Bu fotoğrafı yönetimimize de yansıtmaya çalıştık. Bunun yanında yeni yönetimimizde bayan arkadaşlarımıza biraz daha fazla yer verdik. Şu anda 50 kişilik yönetim kurulumuzda 14 bayan arkadaşımız bulunuyor. İnşallah ilerleyen zamanlarda bu sayının artacağına inanıyoruz. Yine il yönetimimizde siyasete yeni giren arkadaşlarımız var. Bu tutumumuzun altında Bursa siyasetine yeni yüzler kazandırma isteğimiz yatıyor. Yaş ortalaması 40 olan bir yönetim kurulu oluşturduk. Aramızda çok genç arkadaşlarımız da var. Genç ve dinamik bir kadro kurduğumuzu düşünüyorum.

Haberin Devamı

AK Parti il ve ilçe teşkilatları olarak 2015 Genel Seçimlerine hazırız. Seçim Koordinasyon Merkezlerimizi, kongrelerimizin hemen arkasından oluşturduk. Teşkilatlarımız her zaman olduğu gibi yarın seçim olacakmışçasına hazır durumda. İnşallah bugün yürütme kurulumuzu da açıkladıktan sonra her yönüyle teşkilatlanmamızı tamamlamış oluyoruz ve hemen seçim çalışmalarımıza başlayacağız. 7 Haziran tarihinde gerçekleşecek genel seçimleri, partimizin büyük hedeflerine giden yolda eşik seçimler olarak görüyoruz. Yeni Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı var. İnanıyorum ki her zaman olduğu gibi aziz milletimiz partimize olan desteğini devam ettirecektir ve 7 Haziran’da AK Parti Grubuna 330’un üzerinde milletvekili armağan edecektir. İnşallah milletimiz bize bu yetkiyi verirse biz de onlara yeni anayasamızı hediye etme sözünü veriyoruz çünkü ülkemiz hala artık yamalı bohçaya dönen, darbe anayasası ile yönetiliyor. Ülkemizin ufkunun açılabilmesi için bu yeni anayasanın oluşturulması şart."

Haberin Devamı

Torun başkanlığındaki yeni İl Yürütme Kurulu şu kişilerden oluşturuldu:

Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Abdullah Duman, Teşkilat Başkanı İbrahim Güney, Seçim İşleri Başkanı Halil İbrahim Özgeriş, Tanıtım ve Medya Başkanı Davut Gürkan, Dış İlişkiler Başkanı Mehmet Şenocak, Sosyal İşler Başkanı Necati Polat, Yerel Yönetimler Başkanı Asım Amil, Ekonomi İşleri Başkanı Kemal Ermiş, Halkla İlişkiler Başkanı Hasan Kılıç, Mali ve İdari İşler Başkanı Orhan Aygün, Ar-Ge Başkanı Fatma Saime Erdönmez, İl Sekreteri Ürkiye Şentürk, Kadın Kolları Başkanı Emine Yavuz Gözgeç, Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Tarık Kaderli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!