AK Parti grubundan 'Özkanlar Pazaryeri' çıkışı

Güncelleme Tarihi:

AK Parti grubundan Özkanlar Pazaryeri çıkışı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2018 12:13

AK Parti grubundan 'Özkanlar Pazaryeri' çıkışı

Haberin Devamı

BAYRAKLI Belediyesi meclis toplantısında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Çağlar Haspolat, Özkanlar Pazaryeri için buldukları çözümün, CHP'li iki belediye arasındaki anlaşmazlık nedeniyle hayata geçirilemediğini, 800 esnaf ile yaklaşık 50 bin vatandaşın mağdur edildiğini söyledi.

Pazaryeri koşullarını sağlayamadığı gerekçesiyle Danıştay kararı ile kapanan Özkanlar Pazaryeri ile ilgili olarak henüz bir çözüm bulunamadı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın katılmadığı, Başkan Vekili Şeref Balbay'ın yönettiği meclis toplantısında da bu konu gündeme geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Çağlar Haspolat, Özkanlar pazaryerinin Bornova'daki karayolları viyadüklerinin altına kurulması ve buraya taşınması için AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ın devreye girerek Karayolları Genel Müdürlüğü'nden gerekli izinleri aldığını belirterek, "Yaklaşık 800 pazarcı esnafı ile buradan alışverişini yapan 50 bin vatandaşımızın mağduriyetini giderecek bu çözüm, maalesef CHP'li Bayraklı ve Bornova belediyeleri arasındaki anlaşmazlık neticesinde hayata geçememiştir. Bornova Belediyesi, siyasi bir manevra yaparak bu çözüme karşı çıkmıştır. Burada CHP'li iki belediye arasında sorunlar var ve bunun ceremesini Bayraklı halkı çekiyor" diye konuştu.

"OLMAYAN PAZARYERİ İÇİN PARA MI TOPLANDI?"

Öte yandan Bayraklı Belediyesi eski zabıta müdürünün yargılandığı olayı hatırlatan Haspolat, "Nene Hatun Kız Yurdu yanında bir arsa vardı. Bayraklı Belediyesi buraya kapalı pazaryeri yapılacağını belirtip, gayrı yasal olarak makbuz karşılığı pazar esnafından paralar topladı. Bu paralar nerede? Bu paranın miktarı nedir? Yine bu olayla ilgili olarak apar topar kurulan bir dernek var. Bu derneğe de başkanlık yapan ve görevden alınan bir zabıta müdürü var. İşte o dernek belediyeye 3 tane araç hibe ediyor. Biz o zaman da buna itiraz ettik. Bu araçlar neden hibe ediliyor diye sorduk. Ayrıca Zabıta Müdürü Başkan tarafından mı görevden alındı yoksa savcılık soruşturası ile mi uzaklaştırıldı. Bütün bu konuların meclise ve Bayraklı halkına açıklanmasını istiyoruz" diye konuştu.

Toplantıda AK Partili Meclis Üyesi İsmail Yağcı da Çay Mahallesi'ne yapılan kapalı pazaryerinin bir türlü hizmete açılamadığını belirterek, "Burada nasıl bir sorun var? Burada yer alacak tezgah sayısı hesaplanmadı mı, şimdi kapalı pazaryeri gecekondu gibi eklemelerle büyütülüyor" dedi.

NE KADAR GAYRİMENKUL SATILDI?

AK Parti Grubu ayrıca sözlü bir önerge vererek, Bayraklı Belediyesinin kurulduğu günden bugüne kadar belediyeye ait kaç gayri menkulü sattığını ve bunlardan ne kadar gelir elde ettiğinin bilgi olarak meclise sunulmasını talep etti.

BALBAY: KONU YARGIDA

Meclisi yöneten Başkan Vekili Şeref Balbay ise pazar esnafından toplanan paraların belediyenin ek hesabında tutulduğunu belirterek, "Bu konu zaten yargıda, eski zabıta müdürü bununla ilgili yargılanıyor. Konu yargıda olduğu için de bu konunun burada konuşulmasını doğru bulmuyorum. Elinizde bu konulara ilişkin bilgi veya belge varsa bunları savcılığa iletin. Bu konuda yargı son kararı verecektir" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!