AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sorgun Uşak'ta

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sorgun Uşakta
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 18:45

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sorgun Uşak'ta

Haberin Devamı

AK Parti seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, referandum çalışmaları kapsamında Uşak'a geldi.

AK Parti seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Uşak Çayzade'de düzenlenen kahvaltıda merkez köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Muhtarlara Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında bilgiler veren Sorgun, ardından Uşak Belediye Başkanı AK Partili Nurullah Cahan'ı makamında ziyaret etti. Uşak Belediyesi'nin il genelinde yürüttüğü çalışmalar, yapılan ve yapılacak olan projeler hakkında bilgi alan Sorgun, gerçekleştirilen projelerden dolayı Başkan Cahan'a teşekkür etti. Sorgun, anayasa değişikliği referandumuyla ilgili açıklama yaptı. Yeni anayasayla vesayete son vermeyi amaçladıklarını söyleyen Sorgun, "Halkımıza bunun sıradan bir seçim olmadığını çok iyi anlatmalıyız. 16 Nisan'da bir parti, milletvekili ya da belediye başkanı seçimi yapmayacağız. Burada milletin kendi kaderiyle ilgili bir seçim söz konusudur. Bu açıdan 16 Nisan'da yapacağımız referandum tarihi ve Türkiye'nin 100 yıllık bir seçimidir. Şu anda bir tarafta Başbakan, hükümet ve Cumhurbaşkanı bu günkü parlamenter sisteme göre yürütmeyi temsil ediyor, meclis de yasamayı temsil ediyor. Yeni getirilen değişiklikte cumhurbaşkanlığı yürütmeyi temsil edecek, parlamento da yasamayı temsil edecek. Yeni Anayasa değişikliğine ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine ülke genelinde vatandaşlarımızın büyük çoğunlukla ve en güçlü şekilde destek vereceğine yürekten inanıyorum" dedi.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ise, 16 Nisan'ın, devlet ve milletin geleceği için önemli bir kararı vereceği gün olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bugünlere kadar milletimiz çok badireler atlattı. Yargı, askeri ve FETÖ darbe girişimleri ile karşılaştı. Ama yıkılmadı ve dimdik ayakta durmayı başardı. Bu açıdan 16 Nisan'da tarihi bir kararı vererek daha güçlü bir Türkiye için adımlarımızı atacağız. Milletimiz referandumda üzerine düşeni her zaman olduğu gibi yapacak ve yüksek oranda 'evet' oyu çıkacaktır"

Belediye Başkanı Cahan, Ak Partili Sorgun'a Uşak'ın simgesi olan Uşak Halısı hediye etti. Sorgun daha sonra Uşak Organize Sanayi Bölgesi'nde iş adamları ve fabrika çalışanları ile bir araya geldi. Ulubey ve Karahallı ilçelerini de ziyaret eden Sorgun, kentten ayrıldı.

Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, (DHA)

FOTOĞRAF

 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!