AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık Hakkari'de

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık Hakkaride
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2014 18:39

- Çalık: "Ağlayan annelerin gözyaşından beslenenler artık beslenmesin. Ben bir anneyim ve ben evladımı askere gönderirken Hakkari'ye de, Yüksekova'ya da gönül rahatlığıyla gönderebilmenin memnuniyetini yaşamalıyım"

Haberin Devamı

HAKKARİ (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Ağlayan annelerin gözyaşından beslenenler artık beslenmesin. Ben bir anneyim ve ben evladımı askere gönderirken Hakkari'ye de, Yüksekova'ya da gönül rahatlığıyla gönderebilmenin memnuniyetini yaşamalıyım" dedi.

Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün ve Batman Milletvekili Ziver Özdemir'le birlikte AK Parti Hakkari İl Başkanlığı'nın 5. Olağan Genel Kuruluna katılan Çalık'ı partililer ilgiyle karşıladı.

Hakkari'de gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Çalık, 30 yıldan bu yana akan kanın durdurulması için başlatılan bir süreç olduğunu söyledi.

Son 2 yıldır Hakkari'nin dağlarında çiçeklerin açtığını, Zap Suyu'nun başka aktığını, anaların artık ağlamadığını bildiren Çalık şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Ağlayan annelerin gözyaşlarından beslenenler artık beslenmesin. Ben bir anneyim ve ben evladımı askere gönderirken Hakkari'ye de, Yüksekova'ya da gönül rahatlığıyla gönderebilmenin memnuniyetini yaşamalıyım. Dağa çıkan evlatlarıma, artık çıkmaması gerektiğini hissettirmeliyim. Her şekli ile Türkiye'nin yaşanabilir bir ülke olduğunu herkese çok net göstermeliyim. Bunun için biz çözüm sürecini başlattık ve bunun için eski Türkiye'yi, karanlık Türkiye'yi tarihe gömelim dedik. 2005'te kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır'da bir cümle söyledi. O cümle ile 'artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' dedik. Bu sorun bizim sorunumuz, bu sorun AK Parti'nin sorunu. Çözüm sürecinde 2 yıldır kan akmıyor. 2 yıldır cenazeler gelmiyor dediğimiz bir dönemde yeniden kaosun yaratılmak istendiğini hepiniz biliyorsunuz. Buna asla izin vermemelisiniz. Çözüm sürecinin engellenmesine hiç kimsenin izin vermemesi gerekiyor."

Çalık, bundan sonra Hakkari'nin sanayileşmesinden, duble yollardan bahsetmek istediklerini, bunun için önce muhabbeti, sevgiyi ve huzuru sağlamak gerektiğini vurgulayarak, bu konuda vatandaşların desteğine ihtiyaçlarının olduğunu ifade etti.

Hakkari'ye toplamda 3,3 milyar liralık yatırım getirdiklerini ancak bu miktarın kent için yeterli olmadığını belirten Çalık, "Hiç kimse yatırımlara engel olamayacak. Yüksekova'ya havaalanı yapılıyor. Yapılan hava alanı inşallah 2015'in Haziran ayında Hakkarili hemşehrilerimin emrinde olacak. Bunlar geçmiş zamanda eski Türkiye'de olabilir miydi? Sadece askeri, güvenlik tedbirleri vardı. Sadece görünen devlet değil bir de üstünde, altında derin devlet vardı, derinin altında bir daha derin vardı, JİTEM vardı. Sizler köylerinizden boşaltılıp şehre taşınıyordunuz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Konuşmasının ardından Hakkari Valisi Yakup Canbolat'ı makamında ziyaret eden Çalık, daha sonra "Türkiye'de Sivil Toplum Buluşmaları" toplantısına katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!