AK Parti’den HDP’ye: Tümüyle artistlik

Güncelleme Tarihi:

AK Parti’den HDP’ye: Tümüyle artistlik
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2015 01:57

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, HDP’li milletvekillerinin, dokunulmazlıklarının kaldırılması başvurusunu sert ifadelerle eleştirdi:

Haberin Devamı

“Dokunulmazlıklarının kaldırılması için yaptıkları başvuruyu bir ucuz cesaret, bir gösteri, bir tiyatro, artistlik olarak görüyorum. Çünkü böyle bir usul yok mevzuatımızda. Herhangi bir milletvekili ‘Benim dokunulmazlığımı kaldırın’ diyemez. Dokunulmazlık ancak bir soruşturma bağlamında, bir savcı ceza hukukuna dair bir soruşturma başlatmak istiyorsa kaldırılmasını isteyebilir. Somut bir olay ve somut bir kişiyle ilgili olur bu. Aynı kişinin bir olayla ilgili dokunulmazlığı kaldırılmış olsa bile bir başka suç işlediğinde bir kez daha dokunulmazlığının kaldırılması gerekir. Yani, ‘Hep beraber dokunulmazlığımızı kaldırın’ diye başvuru olduğu zaman gerçekleşecek bir şey değil. Aralarında hukukçular var, biliyorlar. Onun için bu sadece kamuoyuna bir cesaret gösterisi oluyor, yanlış ve içi boş bir hadise.
Terörle ilgili fiiller dolayısıyla bir soruşturma varsa, şu anda bir vekille ilgili patlayıcıların nakline yardım konusunda savcılığın bir soruşturma yapmak için dokunulmazlığının kaldırılmasını istediğini gazete haberi olarak gördüm; resmileşti mi resmileşmedi mi bilmiyorum, o şahısla ilgili olabilir mi, olabilir. Ancak hiçbir soruşturması olmayan vekilin ‘dokunulmazlığımı kaldırın’ demesi tümüyle artistliktir. Dokunulmazlık, ‘Kaldırın’ demekle kalkmıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!