Ajur takıları sergide

Güncelleme Tarihi:

Ajur takıları sergide
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2016 13:42

Ajur takıları sergide

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, takı tasarımcısı Cansu Türkdoğan Şimşek, son bir yıl içinde hazırladığı tasarımlarını Ajur adını verdiği, Haluk Elbe Sanat Galerisi'ndeki sergide, sanatseverlerin beğenisine sundu. Selçuklu mimarisinden esinlenerek hazırladığı takıları ilgi gördü.
Bodrumlu takı tasarımcısı Cansu Türkdoğan Şimşek, 'CANSUI' markasıyla ürettiği takılarını sanatseverlerin beğenisine sundu. Sekiz yıldır kendi atölyesinde çalışmalarını sürdüren Şimşek, son bir yılda Selçuklu mimarisinden esinlenerek hazırladığı takıları, Ajur adını verdiği sergide yer aldı. Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Mücevher Tasarımı eğitimi alan Şimşek'in, 6. Kişisel sergisinde gümüş, bronz ve doğal taşlar kullanarak hazırladığı 350 parça takı sergilendi. Sergide Bodrum takıntıları ve Kuşbakışı koleksiyonlarına da yer verdi.
Kişiye özel tasarımlarda yaptığını belirten Şimşek, "Selçuklu mimarisini, modern tasarım çizgileri birleştirdim. Ajur, teknik olarak kullandığım bir yöntem ve dantel gibi olduğu için sergiye de bu ismi verdim. Geçmiş dönemde hazırladığım tasarımlarımda ayrıca bu sergide yer aldı" dedi.
Sergi 8 Temmuz tarihine kadar açık kalacak.

Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla), (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!