Ailesinden Ahmet Atakan'a son veda

Güncelleme Tarihi:

Ailesinden Ahmet Atakana son veda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2013 01:42

Hatay’daki eylem sırasında yaşamını yitiren Ahmet Atakan’ın cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi ardından, Hatay’daki Akdeniz Hastanesi’ne getirildi. Atakan’ın cenazesi ailesiyle yaşadığı evine getirildi ve cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Haberin Devamı

"ONLARIN SUÇU BARIŞ İSTEMEKTİ"

Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan burada, "Oğlum halkı için direndi. Bu yolda canını verdi. Biz başından sonuna kadar oğlumuzun yanındaydık. 'Anne , biz delikanlıyız , direneceğiz bu düzene karşı çıkacağız’ diyordu. Ahmet’imin acısını bana yaşatanlara Allah evlat acısı yaşatsın, yüreğim kanıyor. Ben bir anneyim, bütün annelerin yüreği yandı. Suriyeli anneler, Ethem’in annesi, Ali İsmail’in annesi, Abdullah’ın annesi, zalimlerin zulmünü yaşadı. Bütün annelerin ve öldürülen evlatlarının suçu barış istemekti" dedi.

CENAZE TÖRENİNDEN KARELER

Ahmet Atakan’ın tabutunun başında ağıt yakan annesi Emsal Atakan, oğlunun fotoğrafını da elinden bir an olsun bırakmadı. Eskişehir’deki Gezi Parkı eylemleri sırasında ölen Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz cenaze törenine katılarak, Emsal Atakan’ı teselli etmeye çalıştı. Atakan’ın cansız bedeni, Çekmece Beldesi Mezarlığında, CHP Hatay milletvekilleri Mevlüt Dudu, Hasan Akgöl ve Refik Eryılmaz’ın da katıldığı cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Haberin Devamı

HATAY'DA SABAHA KADAR SÜREN OLAYLARDA BİR GENÇ YAŞAMINI YİTİRDİ / Foto Galeri

ACILI AİLENİN GÖZYAŞLARI SEL OLDU / Foto Galeri




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!