Ailelere teknolojik doz aşımı uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Ailelere teknolojik doz aşımı uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 18:37

İZMİR'in Bornova İlçesi'ndeki Altındağ Atatürk Kültür Merkezi'nde 'Çocuk ve Teknoloji' konulu bir seminer veren, Aile Danışmanı Psikolog Ruşa Çamlıbel, "Doğa ve insan birbirini besler. Çocuklarla teknolojinin doz aşımı olmaksızın buluşmasını sağlamalıyız" dedi.

Haberin Devamı


Psikolog Ruşa Çamlıbel, Altındağ Atatürk Kültür Merkezi'nde, Tarçın Anaokulu velileriyle buluştu. Çamlıbel, teknolojinin çocukların yaşamını nasıl belirlediğine ilişkin, televizyonun, telefonların, tabletlerin anne - babaların samimi sevgisinin yerini tutamayacağına söyledi.
Çamlıbel, "Çocuklara oyun hamuruyla portakal yapalım dediğimizde, cep telefonu ya da televizyon yaptıkları bir dönemdeyiz. Doğa ve insan birbirini besler. Çocuklarla teknolojinin doz aşımı olmaksızın buluşmasını sağlamalıyız. Çocuklar ağaçlara, toprağa değmeli, hayatın bir bilgisayar oyunu olmadığını öğrenmeliler. Çocuklar 'sıkılıyorum' dediklerinde, bakıyorum ellerine hemen telefonlar, tabletler veriliyor. Bırakın çocuklar sıkılsınlar. Sıkıldıkça merak edecekler, üretken olacaklar. Kendi oyunlarını bulacaklar" dedi.



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!