'Aile İçi İletişim' konferansı

Güncelleme Tarihi:

Aile İçi İletişim konferansı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2018 10:55

'Aile İçi İletişim' konferansı

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'da eğitimci yazar Alişan Kapaklıkaya'nın konuşmacı olarak katıldığı 'Aile İçi İletişim' konulu konferans düzenlendi.
Burdur'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Genç İHH tarafından 'Aile İçi İletişim' konulu konferans düzenlendi. Eğitimci yazar Alişan Kapaklıkaya'nın konuşmacı olarak katıldığı konferans, MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu'nda yapıldı. Konferansı, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, MAKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca, İHH Burdur Şube Başkanı Ömer Faruk Bilgiç ile diğer katılımcılar takip etti.
Alişan Kapaklıkaya, "Yaşamak başımıza gelen felaketleri, lehimize çevirmeyi öğrenmektir. Biz halen daha çocuklarımıza 100- 200 yıl öncesinin anlayışlarıyla sevgiyi anlatmakta yetersiz kalıyoruz. Kendimizi adam gibi yetiştirmemiz, kendimizi tanımamız, evladımızı, eşimizi, ailemizi cennete çevirmek için adım atmamız gerekiyor" dedi.
Kızının 30 yaşında vefat ettiğini anlatırken gözyaşlarına hakim olamayan Kapaklıkaya, şöyle dedi:
"Çocuklarınızın sağlığı başarısından daha önemli. Keşke kızım sağ olsaydı. Şurada onunla bir bardak çay içmek için dünyaları verirdim. Başarı için evlatların burnundan getiriyoruz. Cennete giden yolların dikenlerle kaplandığı, cehenneme giden yolların güllerle süslendiği bir Türkiye'de yaşıyoruz, bunu unutmayın. Biz evlatlarımıza kendi çocukluğumuzdaki ihtiyaçlarımızı vermeyi babalık zannediyoruz. Evlatlarımızın istediği teknolojik aletleri alarak sevgimizi gösterdiğimizi zannediyoruz. İyi çocuklar yetiştirmenin ilk şartı iyi ana baba olmaktır. Biz 5 kardeş aynı yatakta, kardeş kokusuyla büyüdük. Bugünün çocukları bırakın yatakları, odaları ayrı. Birbirleriyle mesajlaşıyorlar. Biz köyde gerçek eşeğe bedava binerdik, bugün belediyenin yaptığı parklarda naylondan eşeğe parayla biniliyor. Bindiğiniz eşek naylondan olunca yaşadığın ilişkiler sahici mi olacaktı."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!