Ahlat'ta "Hayat Boyu Öğrenme" toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Ahlatta Hayat Boyu Öğrenme toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2018 11:12

Ahlat'ta "Hayat Boyu Öğrenme" toplantısı

Haberin Devamı

Halil ÜLKER/AHLAT,(Bitlis)-(DHA)-BİTLİS'in Ahlat ilçesinde, Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu toplantısı yapıldı.

Kaymakamlık Konferans salonunda, İlçe Kaymakamı Mustafa Akgül başkanlığında yapılan toplantıya, Belediye Başkan A.Mümtaz Çoban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Rafet Akgün, kurum amirleri ve  sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
 
Toplantıda konuşan Kaymakam Akgül,hayat boyu öğrenmenin günümüzde önemli bir mevzu olduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Eskiden insanlar  liseyi veya üniversiteyi bitirdikten sonra meslek sahibi olurlardı ve ömür boyu bu mesleği yaparlardı. Muhtemelen bir mesleği yaparak emekli olacak son kuşakta bizler olacağız. Yani bizim çocuklarımız en az muhtemelen 3-4 meslek icra edip emekli olacaklar. Niçin? Çünkü 4'ncü Sanayi devrimi dediğimiz yapay zeka, nesnelerin interneti, ciddi anlamda  hayatımızı değiştirecek Teknoloji artık çok hızlı gelişiyor. Yani, 10 yılda olan değişimler, insanlığın bin yılda olan değişiminden daha fazla. Öyle olunca insanlar yepyeni yetenekler, beceriler elde etmek ve bunları çok iyi şekilde kullanmak zorunda kalacak. Bunun da yolu eğitim ve öğretimden geçiyor. Ama, insan devamlı okul dediğimiz sistemin içerisinde olamayacağı için bundan en önemli görev Halk Eğitimi Merkezlerine düşüyor. Belki de, yeniden yapılandırılarak çok daha faal, çok daha aktif bu yetenek ve becerileri kazandırma yoluna gidilecektir."

Ahlat Halk Eğitimi Merkezi Müdürü  Rafet Akgün ise, 2017-2018 eğitim- öğretim yılının ilk döneminde toplam 111 kurs açıldığını, bu kurslardan bin 45  kadın, 643 erkek olmak üzere,  toplam bin 688 kursiyerin hizmet aldığını söyledi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!