Ahlat’ta bin kişiye aşure dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Ahlat’ta bin kişiye aşure dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2017 11:14

Ahlat’ta bin kişiye aşure dağıtıldı

Haberin Devamı

Halil ÜLKER/AHLAT (Bitlis), (DHA) - BİTLİS'in Ahlat İlçesi'nde Müftülük tarafından Muharrem ayı dolayısıyla yaklaşık bin kişiye aşure dağıtıldı.
İlçenin farklı noktalarında kurulan stantlarda yapılan aşure dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kurulan aşure stantlarında sıraya giren vatandaşlara, Ahlat İlçe Kaymakamı Mustafa Akgül, Jandarma Binbaşı İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Zafer Bayram, Ahlat İlçe Emniyet Müdürü Erdem Yaban ve Müftü Orhan İmamoğlu tarafından aşure dağıttı. 

Ahlat İlçe Müftüsü Orhan İmamoğlu, yaptıkları aşure dağıtımı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Müftü İmamoğlu, "Muharrem ayının onuncu günü Aşure Günü’dür. Muharrem ayı, Kur’an-ı Kerim’de kıymet verilen dört aydan biridir. Muharremin birinci günü oruç tutmak, o senenin tamamını oruç tutmak gibi faziletlidir. Bir Hadis-i Şerif meali şöyledir, ‘Ramazandan sonra en faziletli oruç, Muharrem ayında tutulan oruçtur.’ Allah-u Teala, birçok duaları Aşure Günü kabul etmiştir. Hazret-i Adem’in tövbesinin kabul olması, Hz. Nuh’un tufandan kurtulması, Hz. Yunus’un balığın karnından çıkması, Hz. İbrahim’in ateşte yanmaması, Hz. İdris’in canlı olarak göğe çıkarılması, Hz. Yakup’un oğlu Hz. Yusuf’a kavuşması, Hz. Yusuf’un kuyudan çıkması, Hz. Eyyüb’ün hastalıktan kurtulması, Hz. Musa’nın Kızıldeniz’i geçmesi, Hz. İsa’nın doğumu ve ölümden kurtulup diri olarak göğe çıkarılması Aşure Günü oldu" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!