Ahlatlıbel'de 'Çocuk Bilim Şenliği'

Güncelleme Tarihi:

Ahlatlıbelde Çocuk Bilim Şenliği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2017 11:22

Ahlatlıbel'de 'Çocuk Bilim Şenliği'

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, (DHA)- ANKARA Üniversitesi ve ODTÜ'nün de destek vererek Çankaya Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Çocuk Bilim Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Bu yıl 3'üncüsü Ahlatlıbel Atatürk Parkı'nda yüzlerce çocuğun katılımıyla gerçekleştirien şenlikte, Çankaya Evleri aracılığı ile emtlerden gelen 300'ü aşkın çocuğa, pikniğe gelen aileler ve çocukları da katıldı.
Bilim Şenliğine katılan çocuklara seslenen Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen, "Biz en çok çocukların belediyesiyiz. Çünkü geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın çok iyi yetişmesini istiyoruz. Bu nedenle çocuklarımızla ilgili projeler geliştiriyor, yaz okulları açıyor, bilim şenlikleri yapıyor, kreşlerimizin sayısını hızla artırıyoruz. Çankaya'nın dört bir yanına parklar yapıyor, elimizdeki en değerli arsaları, arazileri başkaları gibi AVM yapmayıp, sosyal belediyecilik anlayışımız gereği sizler için yüzme havuzu, park, kreş yapıyoruz. Bugün de, burada 3. Çocuk Bilim Şenliği'nde bir aradayız. Çankaya Belediyesinin bir bilim şenliği yapması tesadüf değil. Biz çocuklarımızın bilimin ve aklın rehberliğinde yetişmesini istiyoruz. Eğer kandırılmak istemiyorsanız, aldatılmak istemiyorsanız bilimin ve aklın rehberliğinden asla ayrılmayacaksınız. Kandırılmak ve aldatılmak istemiyorsanız önderiniz Mustafa Kemal Atatürk olacak. O yüzden Çankaya Belediyesi olarak bu etkinliklerimizi düzenlemeye devam edeceğiz. Güzel bir gün geçirmeniz dileğiyle hepinizi selamlıyorum" dedi. Çadırları ve stantları gezerek bilgi alan Başkan Taşdelen, çocuklarla birlikte çalışmalara da katılıp, hatıra fotoğrafları çektirmeyi de ihmal etmedi.
HER ÇADIRDA BİR BAŞKA ALEM
Ankara Üniversitesi ve ODTÜ'nün de destek verdiği 3. Çocuk Bilim Şenliği'nde Su Okulu, Böcek Okulu, Planetaryum, Evrim Ağacı gibi projelerin yanı sıra TEGV ve Güçkobir gibi sivil toplum örgütleri de çocuklar için bir araya geldi. Her çadırda, her stantta farklı bir deneyim yaşayan çocuklar en çok büyüteç ve mikroskoplarla ilgilenirken bu yılın böceği “Rıfkıö ile cesaret denemesi yaptılar. Anne babaların “evde görsek üstüne basarız, burada cesaretimizi sınıyoruzö dedikleri böceklerin doğada nasıl bir dönüşüm sağladığını öğrenen çocuklar ise artık böceklerden korkmayacaklarını dile getirdi.
MÜZİK, DANS VE PİKNİK
Çadırlarda geçirilen deney zamanları dışında müzik dinleyip dans eden çocuklar gün boyu resimler yapıp, ağaçlara asarak sergilediler.
Oyun grupları halinde yemek sırasına giren çocuklar, Ahlatlıbel Atatürk Parkı'nın dört bir köşesinde piknik yaptı, doyasıya eğlendi.  
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!