Ahlat'ın trafo merkezi devreye giriyor

Güncelleme Tarihi:

Ahlatın trafo merkezi devreye giriyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2017 11:50

Ahlat'ın trafo merkezi devreye giriyor

Haberin Devamı

Halil ÜLKER / AHLAT (Bitlis), (DHA)- VEDAŞ Bitlis İl Müdürlüğü, Ahlat’ta yapımı tamamlanmak üzere olan trafo merkezi ile arazilerde dikilecek olan elektrik nakil direkleri, hatları ve kamulaştırma konusunda bilgilendirme yapmak için toplantı düzenledi.

Ahlat Halk Eğitimi Merkezi Abdurrahman Gazi Konferans Salonu'nda düzenenen bilgilendirme toplantısına Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, VEDAŞ Bitlis İl Müdürü Tahsin Uzunselvi, muhtarlar ve çiftçiler katıldı. Toplantıda konuşan, VEDAŞ Bitlis İl Müdürü Uzunselvi, enerji alt yapısının hazırlanması konusunda İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanının büyük destek gördüklerini söyledi. 

Ahlat’ın en büyük geçim kaynağının tarım olduğunu belirten Uzulselvi, "Bu yılda tarımsal sulamada sıkıntı yaşanmaması için yeni yapılan trafo merkezi bu ay sonu itibariyle devreye giriyor. Bundan sonra bizim VEDAŞ olarak yapmamız gereken enerji nakil hatları ve bağlantı hatlarını yapmamızdır. Bu işin ihalesini yaptık. Sadece birinci etapta yapılan enerji nakil hattı 64,5 kilometre, maliyeti 11 milyon liradır. 7,5 kilometrelik bir kısım daha var oda 1 milyon 500 bin lira. Onun ihalesi de en kısa sürede yapılacak. Biz belki de Ahlat’ın 50 yıl sonrasını da düşünerek daha kapasitesi yüksek neredeyse tüm Bitlis’in kapasitesini karşılayabilecek bir hat yapıyoruz" dedi. 

Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ise Ahlat'ın başta patates olmak üzere, şeker pancarı ve fasulye üretiminin yüksek bir miktarda yapıldığını söyledi. Göreve başladığından bu yana elektirik kesintileri konusunda şikayetler aldığını belirten Kaymakam Tekbıyıkoğlu, daha önce Ahlat'ın müstakil bir trafo merkezinin olmadığını ve elektrik enerjisini Tatvan ve Adilcevaz’dan gelen hatlar üzerinden karşıladıklarını söyledi. Bununla ilgili ilçenin birçok sıkıntı yaşadığını dile getiren Kaymakam Tekbıyıkoğlu, hatta zaman zaman güvenliği bile aksatacak boyutta olduğunu söyledi. Kaymakam Tekbıyıkoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

TRAFO MERKEZİ DEVREYE GİRİYOR
"Bizde belediye başkanımızla beraber milletvekilimizin desteğiyle de zaman zaman kavgaya varan bir mücadele ile bu trafo merkezini Ahlat’ımıza kazandırdık. Çok hızlı bir inşaat süreciyle yaklaşık bir sene gibi bir süreçte bu trafo merkezi tamamlandı. Fakat sadece trafo merkezi ile olmuyor. Bunun birde nakil hattının gerçekleşmesi gerekiyor. Bu işlemler yapılırken bir kamulaştırma işlemi yapılıyor. Kimin arsasından bu nakil hatları geçecekse veya direk dikilecekse bu kamulaştırma işlemi yapılır ve herkes bunun sonucunda parasını alır. Bu işin biraz daha hızlı bitmesini istiyorsak, bu sene yine sorun yaşamak istemiyorsak fedakarlık yapmalısınız. Eğer bu sene sağlıklı sulama yapmak istiyorsanız, elektrik kesintisi mümkün olduğu kadar az olsun istiyorsanız, trafolarımız yanmasın istiyorsanız, tarla ve arazilerinizden geçecek olan nakil hatlarına müsaade edeceksiniz. Eğer aranızda itiraz edenler olursa yapılan işlem orada durur, bundan yine siz zarar görürsünüz. Bu konuda fedakarca davranmalısınız yoksa bu sene bitmesi gereken iş sekteye uğrar, belki bu sene, belki seneye de yetişmez bu işten yine siz zarar görürsünüz" 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!