Ahlat Müftülüğünden 'Kutlu Doğum Haftası' konferansı

Güncelleme Tarihi:

Ahlat Müftülüğünden Kutlu Doğum Haftası konferansı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2017 10:43

Ahlat Müftülüğünden 'Kutlu Doğum Haftası' konferansı

Haberin Devamı

Halil ÜLKER / AHLAT (Bitlis), (DHA)- BİTLİS'in Ahlat İlçesi Müftülüğü, 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri kapsamında konferans verdi. Konferansa katılan vatandaşlara Ahlat Müftülüğü tarafından gül ve kitap hediye edildi.

Ahlat Halk Eğitimi Merkezi Ertuğrul Gazi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, Ahlat Müftüsü Orhan İmamoğlu, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şakir Gözütok, bazı kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Düzenlenen program İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Ahlat Müftüsü Orhan İmamoğlu, "Diyanet İşleri Başkanlığı 2017 yılı Kutlu Doğum Haftası'nın temasını 'Hz. Peygamber ve Güven Toplumu' şeklinde belirlemiştir. Bu temanın yurt genelinde ve gönül coğrafyamızda işlenmesiyle, barış ve toplumu olabilmek için, yeniden emin Peygamberin emin ümmeti olabilmek için mümin gönüllerde bir bilinç ve farkındalık oluşturmayı hedefledik. Kutlu Doğum Haftasının güzelliklere, barışa, birlikteliğe, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ise İslam toplumunda birbirine güven, doğruluk, itimatın çok önemli olduğunu belirterek, "Belki de bir toplumu toplum yapan en önemli çimento insanların birbirine olan itimadıdır. Peygamberimizin böyle bir toplum inşasından bazı şeyleri şuan itibariyle kaybettiğimizi görüyoruz. İnşallah koşar adım Peygamber Efendimizin arzuladığı, inşa ettiği o İslam toplumuna, millet halinde, toplum halinde koşmayı nasip etsin. Konferansımızın ilçemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, Kutlu Doğum Haftanızı tebrik ediyorum" dedi. 

Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlatılan 'Hz. Peygamber ve Güven Toplumu' konulu slayt izletildi. Daha sonra Yüzüncü Yıl Üniversitesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şakir Gözütok tarafından konferans verdi. Hediye takdiminden sonra konferans, edilen duanın ardından sona erdi. Konferansa katılan vatandaşlara Ahlat Müftülüğü tarafından gül ve kitap hediye edildi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!