Ahlat ilk kez heykel sergisi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Ahlat ilk kez heykel sergisi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2017 10:16

Ahlat ilk kez heykel sergisi açıldı

Haberin Devamı

Halil ÜLKER / AHLAT(Bitlis), (DHA) - BİTLİS'in Ahlat İlçeside Bitlis Eren Üniversitesi Ahlat Meslek Yüksek Okulu El Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Fuat Kaplan tarafından "Efsaneler" konulu kişisel heykel sergisi açıldı.

Öğretim Görevlisi Fuat Kaplan'ın, Anadolu’nun zenginliklerinden esinlenerek ahşap, taş ve metal malzemelerden yararlanarak açtığı kişisel sergisi büyük ilgi gördü. Ahlat Meslek Yüksekokulu Kanık Uygulamalı Bilimler binasında düzenlenen serginin açılışına Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, Meslek Yüksekokulu Müdürü Harun Koçak, Müdür Yardımcısı Fehmi Bildirici, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Serginin açılışının ardından Sergiyi gezen konuklara sanatçı Kaplan tarafından eserler hakkında bilgiler verildi. Anadolu'nun zenginliklerinden yararlandığını anlatan Kaplan, şöyle konuştu:

"Eserlerimiz kaynak olarak Anadolu topraklarında çıkan Anadolu’nun zenginliklerini oluşturan efsanelerden kaynaklanıyor. Belli efsanelerin belli başlı konularını ahşap, metal, taş gibi malzemeleri karışık teknik uygulayarak bir araya getirip Ahlat’ta ilk defa yapılmış olan heykel sergisini açmış bulunmaktayız. İnşallah bu sergi sanat anlamında da Ahlat için yeni doğuşların sebebi olur. Bu vesile ile tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Sergimizde 10 tane çalışmamız var. Tüm halkımızı da sergimize bekliyoruz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!