Ahıskalı Türkler kan verdi

Güncelleme Tarihi:

Ahıskalı Türkler kan verdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2018 12:32

Ahıskalı Türkler kan verdi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Ahıskalı Türkler Birliği Derneği tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyası kapsamında 120 ünite kan toplandı.

Akdeniz Ahıskalı Türkler Birliği Derneği ve Türk Kızılay Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi işbirliğiyle kan bağışı kampanyası düzenlendi. Muratpaşa Kent Meydanı'nda düzenlenen kampanyaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Akdeniz Ahıskalı Türkler Birliği Derneği Başkan Vekili Ramiz Hüseyin yaptığı açıklamada, her yıl kampanyayı düzenlediklerini, Kızılay'ın kan stoklarına destek vermek istediklerini söyledi. Afrin bölgesinde süren operasyon nedeniyle kan ihtiyacının daha da artacağını düşündüklerini için kampanyayı daha da önemsediklerini ifade eden Hüseyin, kampanyanın zaman zaman tekrarlanacağını ifade etti.

Türk Kızılay Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Tufan Ertop ise dernekten gelen talep üzerine kan bağışı çadırı kurduklarını söyledi. Çatırda 2 doktor, 6 hemşire olmak üzere 15 personelin görevli olduğunu vurgulayan Dr. Ertop, "Kış dönemi kan stoklarımız azılıyor. Bu tür kampanyalarla stoklarımızı destekliyoruz. 18- 65 yaş arasındaki sağlıklı her bireyi kan bağışına bekliyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!