Ahırlara taviz yok, yıkımlar sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Ahırlara taviz yok, yıkımlar sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2016 17:16

Ahırlara taviz yok, yıkımlar sürüyor

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA’da hafta sonu ilk adımın Bağlarbaşı Mahallesi’nde Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın babasına ait ahırdan atıldığı ahırların kaldırılması işlemleri Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde devam etti. İmar planlarında yol olarak gözüken alana inşa edilmiş olan ahırlar, Yalova Belediyesi ekiplerince kaldırıldı.

Uzun yıllardır Şehit Murat Peltek Caddesi ile Akdeniz Caddesi’ne bağlantı olacak olan Demet Sokak’ta bulunan ahırlar nedeniyle bağlantı yapılamıyordu. Ahırların kaldırılması kararıyla birlikte çalışmalara da başlandı. Geçtiğimiz hafta sonu ilk adımı Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, babasına ait ahırı bizzat kendi yıkarak atmıştı. Yalova Belediyesi’ne bağlı ekipler imar planlarında bulunan mevcut yolun yapımı için önünde engel olan ahırların yıkımını gerçekleştirdi. Ardiye olarak kullanılan alan belediye işçilerince düzenli bir şekilde boşaltıldı. Ahırda bulunan hayvanlar ise Veteriner İşleri Müdürlüğü ile görüşülerek hayvanların zarar görmemesi ve vatandaşın da mağdur olmaması amacıyla sahiplerince uygun yer yapılıncaya kadar bakım altına alındı.

"İĞNEYİ ÖNCE KENDİMİZE BATIRDIK"

“Herkese örnek olması amacıyla ilk adımı kendi babama ait yerden attım” diyen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, “İlk çalışmayı kendi yerimizde yaptık ki halkımız da bu konuda ne kadar kararlıyız ve taviz vermeyeceğiz bunu bilsin, görsün istedik. Asla ayrım yapılmayacağını vurgulamak için iğneyi önce kendimize batırdık. Yalova büyüyor, gelişiyor dedik. Hepimiz bu gelişime ayak uydurmalıyız dedik. Bu işle uğraşan vatandaşlarımıza mağdur olmamaları için gerekli süreyi verdik. Geçtiğimiz Kurban Bayramı son dedik. Bu yol ile ilgili hem bize hem de diğer kurumlara birçok dilekçe verilmiş durumda. Şehit Murat Peltek Caddesi ile Akdeniz Caddesi’ni birbirine bağlayacak olan Demet Sokak üzerindeki ahırlar için de kendileriyle daha önceden görüştük. Ekiplerimizce gerekli işlem yapıldı. Orada ikamet eden vatandaşlarımızı da mağdur etmeden bağlantı yolunu açtık” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!