Ağlasun'da Ceviz ve Yörük Şenliği

Güncelleme Tarihi:

Ağlasunda Ceviz ve Yörük Şenliği
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2017 16:10

Ağlasun'da Ceviz ve Yörük Şenliği

Haberin Devamı

 

Sadun KILIÇ/AĞLASUN, (DHA) - AĞLASUN Belediye Başkanı Aydın Kaplan, 1'inci Sagalassos Ceviz ve Yörük Şenlikleri'nin 1 Ekim'de yapılacağını söyledi.

Ağlasun Belediyesi tarafından Sagalassos Ceviz ve Yörük Şenlikleri düzenlenecek. Bu yıl ilki yapılacak şenlikte en iyi ve en kaliteli ceviz yetiştiren üreticilere ödül verilecek.

Belediye Başkanı Aydın Kaplan, "İlçemize bağlı Yeşilbaşköy'de yapılan Kiraz Şenlikleri, belediyenin kapanması ve kirazların para etmemesi ve ağaçların kesilmesiyle son buldu. İlçe olarak bunun yerini doldurmak ve yöremizin ürünlerini tanıtmak adına yeni bir şenlik yapıyoruz. Kiraz iş bitti ama yerini ceviz aldı. 1'inci Sagalassos Ceviz ve Yörük Şenliği'nin ilk adımını 1 Ekim tarihinde yapıyoruz. Her yıl şenliğimizi yaparak geleneksel hale getireceğiz. En iyi ve en kaliteli ceviz üreticilerine ödül vererek ceviz yetiştiriciliğini teşvik edeceğiz. Yerel sanatçılar da türkü ve şarkılarıyla şenlikleri renklendirecek. Gölleriyle, gülleriyle, ürünleriyle ünlü Teke yöremizin bir parçası olan Ağlasun'u hem Türkiye'ye hem de dünyaya tanıtmak için her türlü sosyal faaliyetleri yapacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!