Ağır ve tehlikeli işe hizmet zammı istediler

Güncelleme Tarihi:

Ağır ve tehlikeli işe hizmet zammı istediler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2011 00:00

Sağlık çalışanları, mesleklerinin ‘ağır ve tehlikeli işler’ kapsamında değerlendirilmesini ve bu nedenle ek ödeme yapılmasını talep ettiler.

SUNDUKLARI hizmetin ağır ve tehlikeli işlerden sayılmasını isteyen ve “fiili hizmet süresi zammı” talep eden sağlık çalışanları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığına topladıkları imzaları gönderdi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi bir grup, Hacettepe Üniversitesi Merkez Kampüsü Postanesi önünde toplandı. SES Ankara Şube Başkanı İbrahim Kara, burada grup adına yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının günün 24 saati, gece gündüz demeden hizmet sunduğunu söyledi.

Personel yok

Kara, sağlık çalışanlarının zaman zaman hasta ve yakınlarının şiddetine maruz kaldığını, personel eksikliği ile iş yüklerinin arttığını, aynı işi yapmalarına rağmen 4/A, 4/B, 4/C diye ayrıldığını, çalışma ortamı nedeniyle kansere, çeşitli bulaşıcı hastalıklara yakalandıklarını, kimi zamanda canlarından oldukları ifade etti.

İş kazaları

Sağlık hizmetlerinin iş kazaları açısından da riskli çalışma alanı olduğunu savunan Kara, “nöbet sayısının fazlalığının, iş yoğunluğunun, çalışma ortamının riskli ve standartlara uygun olmamasının, uykusuzluk, yorgunluk ve dikkat dağınıklığının iş kazası ve meslek hastalığı oranını arttırdığı” görüşünü dile getirdi.

Talep herkese

Bütün bunlara rağmen “fiili hizmet süresi zammı”ndan yararladırılmadıklarını iddia eden Kara, başta hemşire-ebe ve sağlık memurları olmak üzere, hekim-diş hekimi, biyolog, psikolog, fizyoterapist, eczacı, sosyal hizmet uzmanı, her türlü sağlık teknisyeni ve teknikeri, hasta bakıcı, hizmetli, memur, teknisyen, tıbbi sekreter ve diğer sağlık çalışanlarının sundukları hizmetin ağır ve tehlikeli işlerden sayılmasını istedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!