Agip’ten, Hamas’ın Terör Örgütü Olarak Kabul Edilmesine Tepki

Güncelleme Tarihi:

Agip’ten, Hamas’ın Terör Örgütü Olarak Kabul Edilmesine Tepki
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2015 16:25

ADIYAMAN GENÇ İMAM HATİPLİLER PLATFORMU (AGİP) SÖZCÜSÜ AV. İSHAK YILMAZ, HAMAS’IN TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK KABUL EDİLMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ.

Adıyaman Genç İmam Hatipliler Platformu (AGİP) Sözcüsü Av. İshak Yılmaz, Hamas’ın terör örgütü olarak kabul edilmesine tepki gösterdi.
AGİP Sözcüsü Av. İshak Yılmaz, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta, Hamas’ın terör örgütü olarak kabul edilmesi yönünde karara, Mısır yargısının ve bu yargıyı destekleyen Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz’e basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.
İshak Yılmaz yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Mısır başkenti Kahire’de Abidin bölgesindeki Kahire Acil İşler Mahkemesi, Hamas Hareketi’nin terör örgütü olduğuna karar vermişti. Mahkemenin başka bir dairesi ise 26 Ocak’ta Hamas’ın terör örgütü olarak kabul edilmesi talebiyle açılan benzer bir davada takipsizlik kararı vermişti. Mısır yargısı, 31 Ocak’ta da hareketin silahlı kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları hakkında benzer bir hüküm vermişti. İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abdullahiyan ise, Mısır yargısının terör örgütü olmakla suçladığı Hamas Hareketi’nin değil, asıl Tel Aviv rejiminin terör örgütü olduğunu söylemişti. Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz’den resmi bir ziyaret için Riday’da bulunan Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’ye baskı yapması çağrısı yaptı. Berhum, Mısır ile Gazze’yi birbirine bağlayan ve burada yaşayan Filistinliler için adeta nefes borusu niteliğindeki Refah Sınır Kapısı’nın açılması, Hamas ve Gazze’ye karşı düşmanca tutumlara son verilmesi için Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’ye müdahale etmesini istedi.
AGİP olarak bizlerde bu kadar diplomatik görüşmelere rağmen Mısır yargısının Hamas’ı terör örgütü olarak suçlamasına tepki gösteriyoruz. Hamas kesinlikle bir terör örgütü değildir. Hamas ve İslami Cihat gibi direniş hareketleri karşısında güçsüz olan Tel Aviv rejimi teröristtir. Müslüman Kardeşler Mısır’daki toplumsal bir gerçektir. Gerçekçi bir bakışla siyasi muhalefet grupları ile terörist grupları birbirinden ayırmak gerekir.
Mısır askeri rejimine destek veren Suudi Arabistan Kralı Selman ben Abdülaziz Al Suud, Gazze’de İsrail’e karşı direnen Hamas’ı terör örgütü ilan etti. Bizlerde AGİP olarak yapılan bu talihsiz açıklamaları şiddetle kınıyoruz. Şeyh Ahmed Yasin ‘Hamas’ kısa adıyla bilinen İslami Direniş Hareketi’ni Müslüman Kardeşler Cemaati’nin Filistin sahasında faaliyet gösteren Dr. Abdülaziz Er Rantisi, Dr. Mahmud Ez Zehhar ve diğer üyeleriyle birlikte kurmuştu.
Hamas’ı bir terör örgütü olarak ilan etmek, başlı başına bir oyundur ve bir tezgahtır. Bu tezgaha alet olan bütün devlet adamlarını şiddetle kınıyoruz. AGİP olarak bizler İsrail’e karşı direniş gösteren Hamas’ın sonuna kadar yanındayız.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!