Agip, Suruç Saldırısını Lanetledi

Güncelleme Tarihi:

Agip, Suruç Saldırısını Lanetledi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2015 17:35

ADIYAMAN AGİP BASIN AÇIKLAMASI

Adıyaman Genç İmam Hatipliler Platformu (AGİP) Genel Sekreteri Mehmet Ulum, AGİP olarak Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki terör saldırısını lanetlediklerini belirtti.
Adıyaman Genç İmam Hatipliler Platformu (AGİP) Genel Sekreteri Mehmet Ulum, Suruç’taki saldırının bir terör eylemi olduğunu, bu menfur saldırı karşısında bilinçli, kararlı, azimli ve istikrarlı bir hareket tarzı benimsenmesi gerektiğini ifade etti.
Suruç’ta patlatılan bombanın Türkiye’nin birliğine, bütünlüğüne, toplumsal kardeşliğine ve geleceğine yönelik olduğunu belirten Adıyaman Genç İmam Hatipliler Platformu (AGİP) Genel Sekreteri Mehmet Ulum, “Bu elim olayı şiddetle kınıyor ve telin ediyoruz. Bu olay bir terör eylemidir. Terörün milleti, dini, ırkı olmaz. Terör karşısında siyasi görüşü ve konumu ne olursa olsun herkesin yekvücut olması gerekir. Bu tür bombalama olaylarını her gün televizyon ve gazetelerden, başka ülkeler, özellikle de komşularımız Irak ve Suriye için seyredip okurduk. Bu bombalama olayını, Ortadoğu üzerine planlar yapanların Türkiye’yi Suriyeleştirmek ya da Iraklaştırmak girişiminin başlangıcı olarak görüyoruz. Özellikle Türkiye’nin demokratikleşme süreci başta olmak üzere, hem Suriye hem de bölgedeki diğer gelişmelerde aktif bir rol üstlenmesinin akabinde oluşan siyasi belirsizlik ve istikrarsızlık, Türkiye’yi hesap dışına itmek isteyenleri cesaretlendirmekte ve bazı oyunların içine doğru itmektedir. Bugün Suruç’ta yaşanan olaylar, Türkiye’yi küçültmek isteyen bir terör eylemidir. Bu menfur saldırı karşısında bilinçli, kararlı, azimli ve istikrarlı bir hareket tarzı benimsemeliyiz. Terörden beslenenlere verecek kanımız değil, onlara soracak hesabımız vardır. Bu saldırılar ülkemizin birlik, beraberlik ve huzuruna yöneliktir. Hayatını kaybedenler için acımız sonsuzdur. Bu saldırılar karşısında, millet olarak sağduyumuzu korumalıyız. Çok sayıda vatandaşımızın ölümüne ve yaralanmasına yol açan insanlık dışı saldırıyı lanetliyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Allah hepsinin ailesine sabır ihsan eylesin. Milletimizin başı sağ olsun. Ayrıca ilimizde yaşanan menfur bir saldırı da şehit edilen uzman onbaşı Müsellim Ünal’e de Allah’tan rahmet, kederli aileye başsağlığı diliyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!