AGD Kayseri Şube Başkanı: İsrail ile anlaşma yapmanın hiçbir gerekçesi olamaz

Güncelleme Tarihi:

AGD Kayseri Şube Başkanı: İsrail ile anlaşma yapmanın hiçbir gerekçesi olamaz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2016 17:02

AGD Kayseri Şube Başkanı: İsrail ile anlaşma yapmanın hiçbir gerekçesi olamaz

Haberin Devamı

Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ, (DHA) - ANADOLU Gençlik Derneği Kayseri Şube Başkanı Vacit Kip, Türkiye ile İsrail arasında yapılan anlaşmaya tepki göstererek, "Bu milletin ne vicdanı, ne inancı, ne de kimliği böyle bir anlaşmayı kabul edemez" dedi.
Türkiye ile İsrail arasında yapılan anlaşmaya değinen Anadolu Gençlik Derneği Kayseri Şube Başkanı Vacit Kip, şunları söyledi:
"Biz Müslümanlar hangi renkten, ırktan ve dilden olursak olalım bir kardeşler topluluğuyuz. Bir binanın duvarlarındaki iç içe geçmiş taşlar gibi sarsılmaz bağlar oluşturmak inancımızın gereğidir. Bizim için İstanbul, Edirne, Bursa, Konya, Diyarbakır, Urfa ne ise Bağdat, Şam, Beyrut, Tahran, Kahire de odur. Bizim için Mekke ve Medine nasıl mukaddes beldelerse aynı şekilde Filistin toprakları ve Kudüs de mukaddes beldelerdir. Peygamber efendimiz, ilk kıblemiz olan ve işgal altındaki Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa için hepmize bir mükellefiyet yüklemiştir. 'Mescid-i Aksa’ya gidin ve içinde namaz kılın. Eğer oraya gidemez ve içinde namaz kılamaz iseniz kandillerinde yakılmak üzere oraya zeytinyağı gönderin' buyurmuşlardır. Elbette burada zeytinyağı bir semboldür. Efendimiz henüz o zaman için fethedilmemiş Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın önemini bildirmek için bu hadisi beyan etmiştir. Zeytinyağı bir semboldür. Bize düşen tarih boyunca vahyin ve tebliğin merkezi olmuş bir beldeye sahip çıkmaktır."
ifadelerini kullandı.
Anadolu Gençlik Derneği Kayseri Şube Başkanı Vacit Kip, bugün Kudüs ve Filistin'in işgal altında olduğunu, İsrail’in bu işgali unutturmaya çalıştığını söyledi. Kip, "Bizden ilk kıblemize sahip çıkmaktan vazgeçmemizi istemektedirler. İsrail ile anlaşma yapmanın hiçbir gerekçesi olamaz. Ankara, bu coğrafyada barışın tesisi için elbette Şam ile Bağdat ile Tahran ile Kahire ile Beyrut ile bir masa etrafında oturup anlaşmalıdır. Ancak birbiriyle komşu her Müslüman ülkeyi birbirine düşüren İsrail ile anlaşılacak bir husus yoktur. Bu milletin ne vicdanı, ne inancı, ne de kimliği böyle bir anlaşmayı kabul edemez" dedi.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!