Ağaoğlu: Samsun golf sahası, dolgu alanı üzerine yapıldığı için dünyada tek

Güncelleme Tarihi:

Ağaoğlu: Samsun golf sahası, dolgu alanı üzerine yapıldığı için dünyada tek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2017 16:12

Ağaoğlu: Samsun golf sahası, dolgu alanı üzerine yapıldığı için dünyada tek

Haberin Devamı

Hakan AKGÜN-Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, (DHA) - TÜRKİYE Golf Federasyonu (TGF) Kupası için Samsun'a gelen Başkan Ahmet Ağaoğlu, "Uluslararası standartlarda Samsun Golf Sahası ortalamanın çok üzerinde bir saha. Saha dolgu alanı üzerine yapıldığı için dünyada tek örnek. Avrupa turuna, profesyonel turuna ya da olimpiyatlara bir sporcu gidecekse o sporcunun yolu mutlaka ve mutlaka Samsun'dan geçecek" dedi.
Samsun Golf Sahası'nda 3-4 Haziran tarihleri arasında düzenlenen ve 72 oyuncunun mücadele ettiği 19'ncu TGF Federasyon Kupası start altı. Mücadeleye katılmak için Samsun'a gelen Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, sahanın dolgu sahası üzerine yapılmasından dolayı dünyada tek olduğunu belirterek, "Uluslararası standartlarda Samsun golf sahası ortalamanın çok üzerinde bir saha. Aynı zamanda saha Büyükşehir Belediyesi'nin sahası ve Türkiye'de tek örnek. Saha dolgu alanı üzerine yapıldığı için dünyada tek örnek. Bu anlamda Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz'a teşekkür ediyorum. Bizim gönül rahatlığıyla hiçbir sınırlama olmadan federasyon olarak hem kamplarımız olsun mende müsabakalar olsun kullanabildiğimiz Türkiye'deki yegane saha. Avrupa turuna, profesyonel turuna ya da olimpiyatlara bir sporcu gidecekse o sporcunun yolu mutlaka ve mutlaka Samsun'dan geçecek. Yani o sporcuyu bu saha yetiştirecek. Onun için federasyon olarak bütün müsabakalarımızı yanılmıyorsam 2-3 tanesi hariç Samsun'a koyduk" dedi.
TURNUVALARI BÜTÜN BİR YILA DAĞITTIK
Samsun Golf Sahası'nda 23'üncü İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları ve ardından Spor-Toto Türkiye Amatör Şampiyonası'nın gerçekleşeceğini belirten Başkan Ağaoğlu, "Bu saha Temmuz ayında Samsun'da gerçekleşecek olan 23'üncü İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları (Deaflympics) düşünülerek yapılmadı. Ama tam üzerine oturdu çok hoş ve güzel bir tesadüf oldu. Burada hem Deaflympics oyunlarını hem de Spor-Toto Türkiye Amatör Şampiyonası oynanacak. 4 gün sürecek ve puanlaması en yüksek olan ikinci turnuva. Turnuvaları bütün bir yıla dağıttık" şeklinde konuştu.
ÜCRET ALMADAN EĞİTİM VERİLİYOR
Samsun'da federasyon bünyesinde 2 yıl içerisinde yaklaşık 300 golfçü sayısına çıkacaklarını tahmin ettiklerini söyleyen Başkan Ağaoğlu, "Şu anda Samsun'da eğittiğimiz 50'ye yakın 18 yaş altı genç var federasyonumuz bünyesinde ve hocalarımızın kontrolü altında. Bunlar hiçbir ücret ödemeden eğitilen sporcular. 2 yıl içerisinde burada eğitim gören genç golfçü sayısının da 250-300'lere çıkacağını tahmin ediyorum" diye konuştu.
GENÇLERLE OLMAK AYNI MUTLULUK
Turnuvaya katıldığını, bir beklentisi olmadığını ve gençlerle yer almanın mutluluk olduğunu söyleyen Başkan Ağaoğlu, "Ben turnuvalara handikapımız tuttuğu için katılıyorum. 62 federasyon içerisinde aynı zamanda lisanslı oyuncu olarak mücadele eden federasyon başkanı 2 ya da 3 tane. Aktif olarak sporun içerisinde olunca, çok fazla bir beklenti yok burada. Oyun olarak da müsabakadan sonuç olarak da bir beklenti yok ama gençlerin içerisinde aynı şekilde müsabık sporcu olarak yer alabilmek ayrı bir mutluluk" dedi.
İki gün sürecek turnuvada toplamında 36 çukur oynanacak, erkek ve kadın golfçüler, 'A' ve 'B' kategorileri olmak üzere iki ayrı kategoride oynayacaklar. İki raunt oynanacak şampiyonanın son raundunun ardından dereceye giren oyuncular için ödül töreni düzenlenecek.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!