Afyonkarahisar'da 682 kamu görevlisi açığa alındı

Güncelleme Tarihi:

Afyonkarahisarda 682 kamu görevlisi açığa alındı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2016 10:27

Afyonkarahisar'da 682 kamu görevlisi açığa alındı

Haberin Devamı

 

AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'da darbe girişimi soruşturması kapsamında 682 kamu görevlisi açığa alınırken, bunlardan 20'si tutuklandı. OHAL kararnamesiyle de 15 karasal yayın yapan verici, 2 vakıf ile 38 özel eğitim kurumu ve öğrenci yurdu kapatıldı.

Afyonkarahisar Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile bağlantısı olduğu tespit edilen kamu personeliyle okul, yurt ve derneklere yönelik çalışmaların yürütüldüğü belirtildi. Yapılan adli ve idari işlem sonucunda garnizon komutanı, 22 hakim ve savcı, 5 mülki idare amiri, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden 55 personel, 3 jandarma personeli, 118 emniyet müdürlüğü personeli, 9 defterdarlık personeli, 442 milli eğitim müdürlüğü personeli, 8 müftülük personeli, 1 ticaret müdürlüğü personeli, 4 gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüğü personeli, 6 aile ve sosyal politikalar müdürlüğü personeli, 5 sosyal güvenlik kurumu personeli, 3 tarım ve kırsal kalkınmayı destekleme kurumu personeli olmak üzere toplam 682 kamu personelinin açığa alındığı, bunlardan 20'sinin tutuklandığı, diğerleri hakkında soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

15 KARASAL VERİCİ MÜHÜRLENDİ

Valilik açıklamasına şu ifadelere yer verildi:

"Ayrıca FETÖ/PDY terör örgütünün yayın organlarından Samanyolu TV ve Burç FM'e ait il merkezinde 1, ilçelerimizde 14 olmak üzere toplam 15 karasal yayın yapan verici kapatılarak mühürlenmiştir. Söz konusu soruşturma kapsamında il merkezinde 7, ilçelerimizde 5 olmak üzere toplam 12 dernek hakkında yasal işlemlere başlanılmış, 2 vakıf ile 38 özel eğitim kurumu ve öğrenci yurdu kapatılmıştır. Bu okul ve yurtlarda öğrenim gören ve barınan öğrencilerimizin diğer okullara ve yurtlara nakilleriyle ilgili her türlü kolaylık sağlanacaktır. Velilerimizle öğrencilerimiz konuyla ilgili olarak kesinlikle herhangi bir kaygıya kapılmamalıdır. Devletimiz bütün imkanları ile geleceğimiz olan gençlerimizin her zaman yanında olacaktır."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!