Afyonkarahisar'a cemevi yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Afyonkarahisara cemevi yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2017 10:22

Afyonkarahisar'a cemevi yapılacak

Haberin Devamı

 

AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kentteki Alevi vatandaşlar için cemevi yapılacağını açıkladı.

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ı makamında ziyaret etti. Afyonkarahisar'a yapılacak cemevi projesi hakkında Başkan Doğan Demir'e bilgi veren Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Belediyesi olarak dil, din, ırk, mezhep farkı gözetmeden herkese hizmet vermenin gayesi içinde olduklarını söyledi.

Alevi vatandaşların inançlarını daha rahat yaşayabilmesi için her türlü desteği verdiklerini ifade eden Başkan Burhanettin Çoban, bu desteğin süreceğini belirtti. Başkan Çoban, "Alevi Kültür Dernekleri Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Güllü'nün talebi üzerine Uydukent İş Merkezi'nde 150 kişi kapasiteli cemevini tahsis etmiştik. Şimdi de Alevi kardeşlerimiz için Sahipata Mahallesi'nde daha geniş ve modern bir cemevini projelendirdik. Şu anda yapım ihale aşamasında. 1012 metrekare alan üzerinde 875 metrekare inşaat alanına sahip 2 kattan oluşacak cemevini bu sene içinde tamamlamayı planlıyoruz" dedi.

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir ise Başkan Burhanettin Çoban'a desteklerinden dolayı teşekkür ederek projeyi çok beğendiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!