Afyonkarahisar Halk Oyunları Festivali'nde renkli gece

Güncelleme Tarihi:

Afyonkarahisar Halk Oyunları Festivalinde renkli gece
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2016 10:51

Afyonkarahisar Halk Oyunları Festivali'nde renkli gece

Haberin Devamı

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'da düzenlenen Uluslararası Zafer Halk Oyunları Festivali'nde yerli ve yabancı ekiplerin gösterileri ilgiyle izlendi.
Afyonkarahisar Belediyesi'nin Zafer Haftası etkinlikleri çerçevesinde bu yıl 15'incisini düzenlediği Uluslararası Zafer Halk Oyunları Festivali'nde, farklı kültürlerin halk oyunları gösterileri ilgiyle izlendi. Akarçay'da gerçekleştirilen halk oyunları festivalinde Zonguldak, Söke ve Bolvadin belediyeleriyle Moldova, Bulgaristan, Makedonya ve Kırgızistan'dan gelen halk oyunları ekipleri sahne aldı.
Gecede turkuaz kıyafetleri ve ilginç danslarının yanı sıra şarkılarıyla Kırgız ekibi ilgi çekti. Türkçe "Selam Afyon" diyerek sahneye çıkan ekip, yine Türkçe teşekkür ederek sahneden ayrıldı. Bulgaristan ve Makedonya'dan gelen halk oyunları ekiplerinin de ilgiyle izlendiği festivalin en hareketli gösterisini Moldova ekibi sahneledi. Yavaş başlayan oyunlarını hızlandıran Moldovalıların, gösterilerinin sonuna doğru el ve ayak hareketlerinin takip etmek zorlaştı.
Yabancı ülkelerden gelen ekiplerin yanı sıra Zonguldak, Söke ve Bolvadin belediyeleri ekiplerinin de sahne aldığı festivalde Zonguldak ekibi horon şov sundu. Bolvadin Belediyesi ekibi ise tiyatral özellikleriyle ön plana çıkan gösterileriyle alkış aldı.
Büyük Taarruz öncesi Yunan ordusunun Türk insanını katlettiği sahneleri de canlandıran Söke Belediyesi'nin gösterisi de izleyenleri duygulandırdı. Düşman askerlerinin Türk kızlarını sahnede sürükleyerek öldürdüğü sırada düşmana saldıran efeler Türk bayraklarıyla sahneye çıktığında alkış tufanı koptu. Sökeli oyuncular sahnedeyken Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün kendi sesinden 10'uncu Yıl Nutku duyuldu. Nutuk boyunca Sökeli oyuncular Türk bayraklarıyla beklerken, sahnenin arkasında Afyonkarahisar Belediyesi'nin havai fişek gösterisi başladı. Havai fişek gösterisi ve sahnedeki oyuncuların duruşu hafızalardan silinmeyecek görüntüler oluşturdu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!