Afşin'de üniversite yerleşkesine Mahzuni Şerif'in adı verildi

Güncelleme Tarihi:

Afşinde üniversite yerleşkesine Mahzuni Şerifin adı verildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2016 19:15

Afşin'de üniversite yerleşkesine Mahzuni Şerif'in adı verildi

Haberin Devamı

Sıtkı GÖNEN/AFŞİN (Kahramanmaraş), (DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ın Afşin İlçesi'nde, Sütçü İmam Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Yerleşkesi'ne halk ozanı merhum Aşık Mahzuni Şerif'in, konferans salonuna ise Hayati Vasfi Taşyürek'in ismi verildi.
Mehzuni Şerif adıyla bilinen ünlü halk ozanı merhum Şerif Cırık'ın ismi, doğup büyüdüğü Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesi'nde, Sütçü İmam Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu yerleşkesine düzenlenen törenle verildi. Yerleşkedeki konferans salonuna ise, Hayati Vasfi Taşyürek'in adı verildi. Törene; Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Meslek Yüksekokulu Müdürü Ahmet Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Demir, Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş, İlçe Emniyet Müdürü Turan Yüce, Mahzuni Şerif’in kardeşi Hakkı Cırık, daire amirleri, üniversite senatosu ve öğrenciler katıldı.
Törende konuşan Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Afşin Meslek Yüksekokulu Aşık Mahzuni Şerif yerleşkesinden mezun olan öğrencilerin hafızalarında ilçenin iki önemli isminin yer edineceğini söyledi. Mahzuni Şerif ve Hayati Vasfi Taşyürek'in anarak ozan ve Türkçe'yi iyi kullanan iki insanın yıllarca yad edileceğini kaydeden Budan, eserleri ölümsüz olan Şerif ve Taşyürek'in değerinin kıymetli olduğunu söyledi.
Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Durmuş Deveci ise, üniversite olarak ellerinden geldiğince yerleşkelere ilçelerde halka mal olmuş kişilerin isimlerinin verileceğini ifade ederek, "Afşin ilçemizi dünyaya tanıtan Türk halk müziği sanatçılarının başvuru kaynağı, söz ve beste deryası olan Aşık Mahzuni Şerif, bir çok dinleyicisi ile dönemin çağdaş Karacaoğlan’ıdır. Günümüzde bile bir çok sanatçıdan daha fazla dinleyiciye sahip olan ve Anadolu ezgilerini dünyaya buluşturan Aşık Mahzuni Şerif üniversitemizin Afşin Sağlık Yüksekokulu ve Afşin Meslek Yüksekokulu’nun yer aldığı yerleşkede ilelebet yaşayacaktır. Genç kuşakların kendi kültürel değerlerine sahip çıkması gerektiği fikriyle yeni ufuklara adım atmış bulunmaktayız. Üniversitemiz ve ilçemiz için hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Mahzuni Şerif ve Hayati Vasfi Taşyürek'in hayatlarının anlatıldığı sinevizyon izletilerek eserleri seslendirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!